Home > Recepten > Italiaanse kalfsreepjes

Italiaanse kalfsreepjes

13 september 2007

Om er een beetje in te komen, vandaag meteen maar eens een recept. Eergisteren diepte ik twee magere kalfslapjes op uit de vrieskist; die heb ik langzaam – in de koelkast – laten ontdooien, en vóór bereiding op kamertemperatuur laten komen.

    Ingrediënten:

  • 2 magere kalfslappen
  • ½ pd kastanjechampignons
  • ½ pd hamblokjes
  • ½ blik tomaatblokjes
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • verse rozemarijn
  • verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 Spaanse peper
  • 1 glas droge witte wijn
  • bloem
  • zout
  • peper

Kalfslappen in repen snijden, bestrooien met zout en peper en door de bloem halen.

Champignons halveren en kort koken (ca 5 min) in een bodempje water, en vervolgens laten uitlekken in een vergiet.

Ui en knoflook snipperen en enkele minuten fruiten in een braad- of stoofpan. Daarvoor gebruik ik vaak een beetje vet op basis van olijfolie.

Spaanse peper doormidden snijden en zaden verwijderen.

Kalfsreepjes, champignons, tomaatblokjes, wijn, Spaanse peper en kruidentakjes toevoegen en ca 10 min laten smoren.

Peper, rozemarijn en tijm uit het mengsel verwijderen.

Dan de hamblokjes toevoegen en het geheel – onder af en toe omroeren – ca anderhalf uur zachtjes laten stoven.

Tot slot ook het blaadje laurier verwijderen, alvorens op te dienen.

Ik serveerde het gerecht met tagliatelle en gepureerde broccoli. Zowel pasta als groente hoeven maar kort te worden gekookt. Vuistregel voor gedroogde pasta: altijd een minuut of twee korter dan op de verpakking staat vermeld.

Categorieën:Recepten Tags: ,
  1. Winny
    14 september 2007 om 07.52

    Hoi, ik vond je bij het Ministerie van Eten en Drinken. Ik heb een zwager met diabetes. Valt allemaal niet mee. Veel succes met je log en kookze.

  1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.