Home > Gewassen, have & producten > Sukadelappen

Sukadelappen

17 september 2007

Vandaag een kort berichtje. Over het koken valt niet veel te vertellen: dat was nogal simpel. ‘k Heb gisteren voor twee dagen sukadelappen laten sudderen, dus dat hoefde ik vandaag alleen maar uit de koeling te rukken. Ouderwetse gekookte andijvie – wat peper, nootmuskaat, scheutje azijn, binden met maïzena – en een ietwat kruimig aardappeltje erbij: klaar ben je.

Mijn lapjes kwamen van een Zaanse grootgrutter (waren trouwens best van kwaliteit) maar de lekkerste die ik in de afgelopen – pakweg – dertig jaar heb gegeten haalde ik onlangs bij boerderij ‘Den Hoek‘ in Wilp-Achterhoek: dat is een gehucht nabij Apeldoorn, en dus niet in de Achterhoek!

Hun vee wordt ambachtelijk geslacht door een slager in de omgeving, en vervolgens zonder omhaal – vacuüm verpakt – verkocht op de plek van herkomst. Hulde!