Beenham

20 september 2007

Gisteren, 19 september, is er niet gekookt – althans: niet door mij. We vierden een verjaardag en dus liep er de hele dag visite in-en-uit. De oven bakte stokbroodjes af, de frituur zorgde voor pangsit en kleine loempiaatjes en de dadels hoefden alleen maar even te worden opengesneden om er een klontje Monchou in te smeren.
Verder onafzienbare punten Limburgse vla (die in de rest van Nederland om onduidelijke redenen ‘vlaai’ wordt genoemd) naast sloten, nee: rivieren van thee en koffie.
Enfin, we hadden de hele dag zoveel taart en hartige happen gesnaaid, dat niemand meer behoefte had aan een solide maaltijd. Niet erg gezond, maar ja: er is nou eenmaal niet alle dagen iemand jarig.

Ondertussen was er – via de digi-post – een discussie op gang gekomen over gebraden beenham. Alleen al door erover te schrijven loopt me dan het water in de mond, dus ben ik er vandaag maar weer eens eentje gaan halen, gemarineeerd-en-al.
Heb nog even gekeken of er verse tuinboontjes verkrijgbaar waren maar dat seizoen is inmiddels ruimschoots verstreken, dus moest ik het met de diepvriesvariant stellen. Nog wat krieltjes met kruiderij, kleine champignonnetjes en sjalotjes aangeschaft, en het maaltje was compleet. (Jammer dat de stoofpeertjes nog niet helemaal doorgegaard waren, dus die bewaren we tot morgen.)


Beenham, tuinbonen en krieltjes met champignons