Home > Recepten > Koolvisfilet met cajun-kruiden

Koolvisfilet met cajun-kruiden

22 september 2007

Eén keer in de zoveel weken komt hier een vrieskistvuller aan huis. Met als prettig resultaat dat er altijd wel iets te vinden is voor inspiratieloze ogenblikken. Vandaag was er zo’n moment: de hele dag visite over de vloer – heel gezellig, daar niet van – maar dan aan ’t eind van de middag die onvermijdelijke vraag: wat zullen we vanavond nou weer es eten?

Wel, het werd dus koolvisfilet van de Bofrost; nog gauw even naar de buurtwinkel voor wat geschrapte worteltjes, peultjes en krieltjes… en dat was dat!

Ingrediënten

  • 4 tot 6 koolvisfilets
  • 1 prei
  • scheut Noilly Prat (droge Franse vermout)
  • 2 uien
  • cajunkruiden
  • versgemalen peper
  • zeezout

Filetjes op een roostertje laten ontdooien en vervolgens bestrooien met grof zeezout en peper uit de molen. Ovenvaste schaal inwrijven met iets boterachtigs (inderdaad…) en de bodem volstorten met een flinke laag gesneden prei. Besprenkelen met droge Franse vermout: geen kok kan zonder Noilly Prat! Vlei de koolvisfiletjes over de prei.

Ondertussen wat uien in grove ringen snijden en die kort – en niet te heet – aanzetten in een koekepan. Om het uiteindelijke gerecht van een lekker uitgesproken smaak te voorzien: strooi tijden het bakken met een ruim gebaar wat cajunkruiden over de uien.
Vervolgens het ui-met-kruiden-mengsel over de vis draperen en in de voorverwarmde oven schuiven: 25 minuten op 200°C.

Terwijl de visjes gaar worden de peultjes afhalen (topjes en draden). Worteltjes in een bodempje water opzetten met wat zout. Na vijf minuten kooktijd de peultjes erbij voegen: nóg zeven minuten en de groenten zijn klaar. Krieltjes in ongeveer dezelfde tijd (pakweg tien minuten) koken en afgieten. Van het groentenat een sausje maken met wat bindmiddel en kruiderij.

C’est tout!


Koolvisfilet met cajunkruiden, peentjes & peultjes en gekruide krieltjes

Categorieën:Recepten Tags: ,