Home > Alcoholica, Websites > WijnWebWinkelen

WijnWebWinkelen

26 september 2007

Er schijnt een wijnweek aan te komen… Ik heb geen idee: hier is het elke week wijnweek, maar dat terzijde.

Afijn, die wijnweek begint dus op 1 oktober a.s. en in samenhang daarmee wordt op die datum ook een nieuwe webdienst gelanceerd: www.wijnenwijn.nl. Dat is een vergelijkingsite voor het kopen van wijn op internet. Ik ontving daarover een persbericht met de onderstaande strekking. (De meest ronkende superlatieven heb ik eruit gefilterd.)

De consument kan er zoeken in de gegevensbank en de gevonden wijnen vergelijken op prijs, jaargang en andere karakteristieken. De wijn kan direct worden besteld via het virtuele winkelmandje van de leverancier die de consument zèlf selecteert.

Uit recent onderzoek blijkt dat 63% van de consumenten gebruik maakt van vergelijkingsites alvorens producten aan te schaffen. Niet alleen de vergelijking op prijs maar ook kenmerken als kwaliteit, levering en dienstverlening spelen daarbij een rol.

De wijnliefhebber heeft behoefte aan meer informatie over de smaak van de wijn. “In de supermarkt is dat onvoldoende aanwezig”, aldus het persbericht van de initiatiefnemers. Maar ja, wie koopt er nu z’n wijn bij de supermarkt?!

De eerste zeven webwinkels hebben hun assortiment inmiddels beschikbaar gesteld en naar verwachting zullen dat voor het eind van het jaar 20 wijn-webwinkels zijn.

Elke webwinkel heeft eigen kenmerken en specialiteiten. De wijnen kunnen bijvoorbeeld goedkoper zijn dan in de winkel, ze kunnen van unieke domeinen komen of ze worden beschreven door de bekende wijngoeroes…

Voor de volledigheid: de initiatiefnemers van WijnenWijn.nl zijn Piet Klein (organisatie) en Karel Hoenderdos (marketing).

Proost!

Categorieën:Alcoholica, Websites