Home > Gewassen, have & producten > Creamcrackers

Creamcrackers

11 oktober 2007

Welke verdwaasde geest heeft er toch ooit verzonnen dat éénhaps creamcrackers twee-aan-twee in een pak moeten worden gestopt? Is dat handig? Nee, dat is het níet! U kent ze wellicht wel: die van ‘Premium Saiwa’ of ‘LU’ – of hoe dat merk tegenwoordig dan weer heet.

Op zichzelf zijn die koekjes niet eens zo lekker, dus waar maak ik me druk over? Nou, De Patiënt mag van de diëtiste niet teveel koolhydraten binnenkrijgen, dus als er bij wijze van borrelhapje eens iets te smeren valt, doet hij dat op zo’n crackertje in plaats van stukjes stokbrood. Bovendien vindt hij de knapperige korstjes van het stokbrood onprettig, omdat daarvan zijn tandvlees rauw wordt… zegt ‘ie.

Enfin, over die creamcrackers dus: voordat je ze kunt besmeren en serveren moet je ze eerst van elkaar scheiden door ze op de perforatie doormidden te breken. Maar u raadt het al: dat gaat – net als bij het afscheuren van closetpapier – negen van de tien keer mis, met als gevolg dat je  bovenmatig veel ‘breuk’ overhoudt. De mussen varen er wel bij, maar ’t kan toch niet de bedoeling zijn.

Onlangs schoten me ineens echter de crackertjes van het merk ‘Patria’ weer te binnen: die hadden we ‘vroeger’ altijd in huis, ik schat zo in de tweede helft van de jaren ’60. Gauw even ge-Googeld en jawel, ze schijnen nog steeds te worden gemaakt. Sterker nog: ze zitten – één voor één! – in vrijwel dezelfde verpakking als die ik me herinner uit m’n kinderjaren!

Resten nu slechts twee vragen: zijn dit de éénhapscrackers die ik voor ogen heb, en bij welke (Veluwse) supermarkt, deli, grutter of koekebakker kan ik deze biscuitjes eventueel nog kopen?

 1. iboulevard
  11 oktober 2007 om 23.59

  ja dat heb ik ook altijd met die dingen, echt onhandig…

 2. Inge
  14 oktober 2007 om 10.37

  Dergelijke ‘creamcrackers’ koop je gewoon bij de AH (of andere reguliere supermarkt) van het Euroshopper merk. Ze zijn wèl een stuk groter dan de éénhapsvariant van Lu; en vetter!

 3. Melanie Knijn
  23 oktober 2007 om 18.28

  Dit artikel kunt u vinden in de volgende supermarkten:

  * Spar
  * Boon
  * Jumbo
  * Dekamarkt
  * Prisma: Golff, MeerMarkt, Attent en Zomermarkt/Rekra
  * Schuitema: C1000
  * Brookland: Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros

  Mocht u nog eventuele vragen en/of opmerkingen hebben kunt u uiteraard contact opnemen met ondergetekende.

  Met vriendelijke groet,
  Ambtman jr. b.v.

  Melanie Knijn

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.