Home > Gewassen, have & producten > Over toetertjes en mannetjes

Over toetertjes en mannetjes

23 oktober 2007

“Vroegâh hatje gein drempuls, allein kûihle…”

…en je kon toen ook nog bugles kopen in de smaak ‘naturel’.

Ze zaten verpakt in roodbruine kartonnen dozen met afsluitbare binnenzak, ongeveer zoals op nevenstaand plaatje afgebeeld.

Geen idee meer van welk merk, maar ze waren gewoon verkrijgbaar bij AH. Ook iedere zichzelf respecterende delicatessenhandel had ze trouwens op de plank.

Toen kwamen plots die piepersnijers van de Smiths met hùn bugles op de markt, en de wereld is nooit meer hetzelfde geworden: de dozen verdwenen uit de schappen en sindsdien zijn we veroordeeld tot het eten van vieze zoutjes-uit-zakken die venijnig-zuur op de tong liggen.

Weet iemand nog welke firma de originele naturel bugles fabriceerde, en of die zoutjes nog ergens in Nederland worden verkocht?

Ze smaakten zo lekker met ‘knijpkaas’ uit tubes – hier steevast aangeduid als ‘toetermannetjes’ (officieel heet dat cheese spread van Danish Chef, maar dat klinkt niet half zo leuk) die helaas niet meer te koop lijkt te zijn in de smaken ‘garnaal’ en ‘tomaat/ham’…

Categorieën:Gewassen, have & producten Tags:
 1. Dominique
  29 oktober 2008 om 00.07

  Te gek! eindelijk gevonden, die naturel Bugles!!!! die moeten echt weer terug komen, zo lekker waren die, en zoveel beter als die Bugles van nu…..

  Greetz Dominique

 2. Robert Jan
  29 oktober 2008 om 16.39

  @ Dominique:

  Als jij te weten kunt komen wie je daarvoor moet aanspreken, wil ik me met plezier achter je scharen in een nieuw te vormen actiecomité ‘Bring Back Basic Bugles’… 😉

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.