Home > Recepten > Kies-je-quiche

Kies-je-quiche

25 oktober 2007

Een simpel recept voor het maken van een pittige, hartige taart.

Ik weet het: er zijn honderden, zoniet duizenden recepturen voorhanden maar deze is uiterst eenvoudig te bereiden, in een minimum aan tijd.

Ingrediënten

  • 1 pakje Koopmans diepvriesdeeg voor hartige taart
  • 3 ons gesneden prei (of bijv. broccoli)
  • 2 ons hamjuliënne (of blokjes gebakken spek)
  • 2 gesnipperde uien
  • 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 1 dl melk
  • 3 eieren
  • één achtste crème fraîche
  • 1½ ons roquefort (of andere smeuïge schimmelkaas)
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • pittige geraspte kaas

Laat 5 of 6 plakjes deeg enkele minuten op het aanrecht ontdooien.

Snijd de groente en snipper de uien. Fruit de uien en de knoflook met een scheutje arachideolie glazig in wok of wadjan, en voeg daarna de groente toe. Roerbak het geheel ca 5 minuten, voeg vervolgens de hamreepjes toe en warm het nog enkele minuten door op een laag pitje.

Meng met de handmixer in een kom melk, eieren, crème fraîche, schimmelkaas en kruidenpoeders tot een gelijkmatig beslagje. Zout is niet nodig: daar zorgt de kaas wel voor…


Hartige taart in de vorm

Bedek een ingevette bakvorm met de ontdooide deegplakken. Spatel het groentemengsel uit de wok in de bakvorm en overgiet dat vervolgens met het beslag uit de kom. Bedek te top met geraspte kaas. Sla tenslotte de deegrand naar binnen.

Bak de hartige taart gedurende ca. drie kwartier in een voorverwarmde oven op ongeveer 200°C.


Dezelfde hartige taart, nèt uit de oven

Categorieën:Recepten Tags: , ,
  1. tp
    9 september 2010 om 11.40

    cool man

  1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.