Home > Recepten, Websites > Gered door Groothedde

Gered door Groothedde

26 oktober 2007

Gisteren haalde ik een zeperd met ‘rijst, bonen en ananas‘: een recept uit de AllerHande van april 2005, waarvoor je klappermelk nodig hebt. Maar het pakje dat ik uit de koeling haalde bleek vèr over de uiterste consumptiedatum, en was tot een soort klapperkaas gedegenereerd.

De winkels waren inmiddels gesloten, en dus moest er een list worden verzonnen. Gewone melk met seroendeng had de truc moeten doen. Inderdaad: hàd, want dat experiment ging grandioos de mist in. De maaltijd was evengoed voedzaam, maar lang niet zo smakelijk als ik had gehoopt.

Vandaag kon ik dus wel een opsteker gebruiken. Bij gebrek aan inspiratie, creativiteit en zelfvertrouwen heb ik m’n toevlucht gezocht tot internet. Wat een gelukje dat Gerrit Jan Groothedde daar nèt op tijd met een prettig recept voor soep van groene kool op de proppen kwam!

Ik heb zijn bereidingswijze vrijwel ongewijzigd overgenomen, met dien verstande dat ik er nog twee teentjes knoflook uit de knijper aan heb toegevoegd. GJ: je soep was subliem!

Oh ja, nog even dit: zout heeft het gerecht absoluut niet nodig… Spek, kaas en bouillonblokje maken het hartig zàt!


Soep van groene kool in wording

Categorieën:Recepten, Websites Tags: , ,
  1. Eetschrijver
    13 november 2007 om 00.51

    In tijden van grote drukte surf ik (te) weinig rond. Zo kon het gebeuren dat ik ruim twee hele weken onkundig bleek van mijn heroïsche status als redder in de nood met dit eenvoudige doch uiterst smakelijke soepje dat ik onlangs bij elkaar verzon. Leuk het hier op deze manier terug te vinden!

  1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.