Kruidenkwekerij

30 oktober 2007

Zoals ik op 10 oktober j.l. beloofde, zou ik u – lezer – op de hoogte houden van de vorderingen met het experiment ‘zelf kweken van kruiden-in-de-vensterbank‘.

Welnu: met blijdschap geven wij kennis…! Sommige zaden waren al binnen enkele dagen ontkiemd, andere deden er wat langer over en enkele zijn in het geheel niet opgekomen.

Toch meen ik dat ik – gezien het tijdstip van zaaien – niet mag klagen. Tegen de verdrukking in (steeds minder daglicht) werken de plantjes zich inmiddels dapper een weg omhoog.

Geen idee hoe lang het duurt voordat ze tot volle wasdom komen, en er voor het eerst kan worden geoogst. Misschien dat een van de lezers daar iets zinnigs over kan zeggen?

Op de foto ziet het er misschien nog wat armetierig uit, maar het plaatje is geschoten juist nadat de zaailingen met de verstuiver waren bewaterd: door het gewicht van de te torsen druppels neigt het jonggrut zich dan tijdelijk ter aarde.


Zaailingen na 20 dagen

Ik had ook al een beginnetje gemaakt met het verspenen (overzetten in grotere potjes, zoals ik net heb geleerd) maar daarvoor lijkt het toch iets te vroeg. De zaailingen zijn erg kwetsbaar en hebben nog nauwelijks worteltjes ontwikkeld.

Enfin, geduld is een schone zaak maar niet mijn sterkste eigenschap: kan ik mooi even oefenen.