Home > Recepten > Zalmfilet na mijlpaal(tje)

Zalmfilet na mijlpaal(tje)

16 november 2007

Afgelopen nacht – of misschien wel vanmorgen vroeg – is het aantal unieke bezoekers van dit weblog de duizend gepasseerd. Gisteravond laat stond de teller op 998 maar ik rolde haast om van de slaap en heb het moment-suprème dus niet meer afgewacht.

Enfin, nu over tot de orde van de dag: vandaag maakte ik zalmfilet-uit-de-oven. Het recept is losjes gebaseerd op de bereidingswijze van de Smulwebbende ien_3.

Ingrediënten

  • 3 zalmmoten
  • 1 el citroen- of limoensap
  • 125 gr crème fraîche
    (alternatieven: knoflookboter of kruidenkaas)
  • grofgemalen zeezout en versgemalen peper
  • 3 el bieslook

Verwarm de oven op 220°C. Bestrijk de zalm met citroen- of limoensap en laat dat 5 min intrekken.

Wrijf de crème fraîche (of knoflookboter of kruidenkaas of een combinatie daarvan) over de zalmfilets, bestrooi ze aan bijde zijden met zout en peper en vlei ze in een ingevette ovenschaal.

Besprenkel het geheel met wat druppels Franse vermouth en strooi tenslotte de gesnipperde bieslook over de mootjes.

Schuif de schaal iets onder het midden in de oven en laat de zalmfilets in ca 10 min garen.

Peentjes en peultjes doen het altijd goed bij vis. Verder had ik bourgondisch gekruide krieltjes met gebakken minichampignons.

Glaasje Sancerre erbij: con amore!

Categorieën:Recepten Tags: , ,