Home > Recepten > Broccoli-kipschotel met amandelen

Broccoli-kipschotel met amandelen

24 november 2007

Vandaag maar weer eens een gerecht uit vaders’ kookschrift. Toegegeven, dit recept lijkt enigszins op de eerder beschreven macaroni-ovenschotel met lamsgehakt maar niettemin hier de bereidingswijze:

Ingrediënten:

  • 3½ ons kipfilet
  • 2 ons broccoli
  • 1½ ons kastanjechampignons
  • 3½ ons schelpjespasta o.i.d.
  • 8 gedroogde tomaatjes
  • 125 gr knoflook-kruidenkaas
    (ik gebruikte Paturain Light)
  • één achtste zure room
  • ¾ dl melk
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 ons geraspte cheddar
  • ½ ons geschaafde amandelen

Snijd de kipfilet in dunne plakjes, de broccoli in kleine roosjes en de broccoli-stelen in schijfjes.

Kook de pasta samen met de broccoli in ruim water met wat zout binnen enkele minuten halfgaar (dus nog niet eens beetgaar) en laat alles goed uitlekken.

Bak de kip lichtjes in zo min mogelijk vettigs en voeg de paddestoelen en de in reepjes gesneden gedroogde tomaatjes toe. Smelt de kruidenkaas bij dit mengsel.

Voeg de room en de melk toe en breng het geheel op smaak met een snufje zout en wat peper uit de molen. Schep de pasta en broccoli erdoor en doe dit over in een licht ingevette, lage ovenschaal.

Meng nu de in ringetjes gesneden lente-ui met de amandelsnippers, geraspte cheddar en knoflook uit de knijper. Verdeel dit mengsel over de schotel en plaats die gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Serveer vooraf een frisse salade.

Categorieën:Recepten Tags: ,
  1. FP
    24 november 2007 om 23.08

    Ik krijg gelijk trek…

  1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.