Home > Media, Verhalen > Filmtip: Bella Martha

Filmtip: Bella Martha

21 december 2007

Gisteren eindelijk weer eens serieus gekookt, en bovendien iets uit Vader’s kookschrift namelijk ossobuco. En wederom bleek het vergeefse moeite.

Zoals eerder aangestipt moet De Patiënt meer, véél meer eten van de dokter. Dat lukt echter niet zolang ìk de maaltijden bereid. Dan zit er – naar zijn zeggen – altijd ‘troep’ en ‘vieze dingen’ in.

Welke dingen dat zijn? Nou, bijvoorbeeld paddestoelen (om het even welke) of kappertjes of pijnboompitten of zongedroogde tomaatjes… enfin de lijst is schier eindeloos.

Nuja, gisteren was het weer zover. Met mijn ossobuco was niets mis. Sterker nog: hij was bijzonder smakelijk uit de pan gegleden.

Maar mijn Boze Oude Vader blijft ervan overtuigd dat ik niet tot het bereiden van ook maar íets smakelijks in staat ben, en weigerde ’s voorshands dus al om ruimschoots op te scheppen.

Op de vaststelling van mijn Wijze Oude Moeder dat hij op die manier nóóit terugkeert op zijn streefgewicht, verklaarde hij dat hij het voedsel ook ditmaal wel weer niet lekker zou vinden (nog voordat hij één hap had geproefd).

Dat was voor mij opnieuw de spreekwoordelijke druppel. Een woordenwisseling was het gevolg: de serene kerstsfeer naar de vaantjes, de gallemiezen en de ratsmodee, en mijn motivatie om nog langer voor hem te koken tot nul gereduceerd.

Ter kalmering van de gemoederen vandaag dus maar eens een filmtip, want aan al dit gekrakeel en gekizzebis hebt u – lezer – natuurlijk geen boodschap.

Pak dus pen en papier, PDA, notebook of wat dies meer zij, en noteert u voor morgen (zaterdag 22 december):

21.40 – 23.20 uur op de WDR, "Bella Martha"

Tussen alle poedersuikerzoete kerstromantiek vormt deze – overigens ook licht-romantische – komedie een welkome afwisseling, zéker voor degenen die al kunnen watertanden bij het zien van professioneel geoutilleerde keukens en de heerlijkheden die daaruit voortkomen.

Filmbeschrijvingen en recensies vindt u hier, hier, hier en hier.

En JA: de film komt op een Duitse zender en NEE: hij wordt niet nagesynchroniseerd (want: in de Duitse taal opgenomen). Mooie kans dus om alvast even te oefenen voor het aanstaande wintersportseizoen, dat zich ongetwijfeld weer grotendeels in Duitstalige skigebieden gaat afspelen.

En ohja, het recept voor de ossobuco houdt u nog van me tegoed, net als die van het eerder gepubliceerde kerstmenu.

Vanavond trakteert Mijn Wijze Oude Moeder de Patiënt op zuurkoolstamppot met worst. Daar heb ik part-noch-deel aan, en dus er zitten alvast geen ‘vieze dingen’ in zoals bijvoorbeeld rozijnen of ananaspartjes!

Categorieën:Media, Verhalen
  1. Anzj
    22 december 2007 om 08.26

    Houd moed!!

  1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.