Home > Recepten > Pastrami-rolletjes met kersen en roomkaas

Pastrami-rolletjes met kersen en roomkaas

25 december 2007

Het is tòch nog gelukt om in deze regio – de Veluwe – pastrami te scoren (zie mijn stukje van 17 december jongstleden). Uiteraard had ik metéén naar de beste beenhouwer van de buurt moeten gaan: slachter/slager Gerrit ter Weele & Zoon (Herman), in het landelijke dorpje Oene!

Ik voelde me wel een beetje gegêneerd, toen ik vlak voor de kerstdagen in zijn bomvolle winkel stond en slechts twee armzalige onsjes vleeswaren bestelde, terwijl de overige clientèle voor honderden euro’s aan feestvlees de slagerij uit sjouwde, waarbij het trouwens opviel dat veel mensen een gourmet in het vooruitzicht hadden, maar dat terzijde.
Hoe dan ook: ik ben dus geslaagd…

(Entrée, 5 personen)

Ingrediënten

  • 10 plakjes pastrami (of mager pekelvlees)
  • 2 ons roomkaas
  • 3 ons ontpitte kersen vers of uit pot
  • 1 flinke rode ui
  • 2½ el fijngehakte bieslook
  • 2½ el olijfolie
  • 2½ dl kersenbier (Kriek)
  • enkele blaadjes krop- of ijsbergsla
  • klein bakje radijskiemen (of preikiemen of alfalfa)
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Snipper de rode ui. Verhit de olie in een koekepan en voeg de ui al roerend toe. Roer vervolgens ook de kersen en het bier erdoor en laat dat alles ongeveer 15 minuten stoven. Laat het mengsel daarna in de pan afkoelen.

Meng in een kom de roomkaas – ik gebruik Monchou – met de fijngehakte bieslook en breng het op smaak met wat peper en zout. Besmeer de plakjes pastrami met dit mengsel en rol ze op in de vorm van een hoorntje.

Verdeel ze over de borden met het mengsel van rode ui, kersen en Kriek. Garneer de rolletjes met radijskiemen (of preikiemen of alfalfa) en een blaadje sla.

Bron: Han Hidalgo (Jazzcookin’ ®)

Categorieën:Recepten Tags: