Home > Recepten > Pompoensoep

Pompoensoep

25 december 2007

(Pôtage, 8 personen)

Ingrediënten

  • 1 pompoen (ca. 1 kg)
  • 1 winterwortel
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 lt groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje koriander
  • 1 el sambal
  • 1 kuipje crème fraîche

Snipper de schoongemaake sjalotten en de knoflook. Fruit ze in de olijfolie in een grote pan. Snijd de wortel in plakjes van een halve centimeter en halveer deze.

Snijd de pompoen in dobbelsteentjes en doe de wortel en de pompoen bij de knoflook en de sjallotten. Laat het geheel ongeveer 5 minuutjes zachtjes bakken en doe dan de bouillon erbij. Laat de soep vervolgens 35 tot 40 min op een zacht vuurtje pruttelen.

Draai dan de warmtebron uit. Scheur de blaadjes van de koriander fijn en doe ze bij de soep. Toevoeging van een eetlepel sambal maakt deze soep lekker pittig.

Pureer alles tenslotte met staafmixer of keukenmachine tot een mooie, gladde soep.

Serveren met een lepeltje crème fraîche.

Categorieën:Recepten Tags: , ,