Home > Recepten > Tartaar van mozzarella met gemarineerde kerstomaatjes

Tartaar van mozzarella met gemarineerde kerstomaatjes

25 december 2007

(Amuse, 5 personen)

Ingrediënten

  • 1 el kappertjesvocht
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 5 kerstomaatjes
  • 1 bol mozzarella, fijngehakt
  • 1 el kappertjes, fijngehakt
  • ½ sjalotje, fijngehakt
  • 1 el basilicum, fijngehakt

Laat de kappertjes uitlekken en vang het vocht op. Meng het kappertjesvocht met olijfolie, peper en zout. Snijd de kerstomaatjes met een scherp mes in flinterdunne plakjes. Laat de plakjes marineren in de dressing.

Hak de mozzarella, kappertjes, het sjalotje en de basilicum heel fijn. Meng er peper en zout doorheen. Serveer de tartaar op een amuselepel. Leg er twee plakjes van de gemarineerde kerstomaatjes op.

Categorieën:Recepten Tags: ,
  1. Ingeping75
    22 november 2010 om 15.45

    Tomaat mozzarella en basilicum vind ik echt een top combinatie. Is altijd lekker. Kun je me bijna midden in de nacht voor wakker maken 😉

  1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.