Home > Recepten > Italiaanse stooflapjes

Italiaanse stooflapjes

2 februari 2008

Tot voor kort kieperde ik reclamedrukwerk altijd ongezien in de oud-papierbak maar dat blijkt misschien toch niet zo’n goed idee: vandeweek kreeg ik het magazine ‘Taste!’ (voor kaarthouders van Gall & Gall) onder m’n neus geduwd. Daarin een aantrekkelijk recept voor sucadelapjes op z’n Italiaans.

Ingrediënten:

  • 1 pd sucadelappen
  • 1 rode ui
  • 1 witte ui
  • 4 el gedroogde tomaatjes (gesnipperd)
  • scheut olijfolie
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl runderbouillon
  • scheut balsamico-azijn
  • peper (en evt zout)

Verhit een scheut olijfolie in de braadpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht. Bestrooi de lapjes daarna met peper (en eventueel wat zout).

Voeg nu de grofgesneden uien (rood en wit) toe en roer die om totdat ze glazig zien.

Giet vervolgens wijn, azijn en bouillon in de pan en voeg ook ook de gedroogde tomaatjes toe.

Laat alles gedurende ongeveer 2 uur zachtjes goed gaar sudderen, met het deksel op de pan. Controleer van tijd tot tijd of het vlees nog onder het kookvocht staat. Zoniet: voeg dan nog wat extra bouillon toe.

Het ingekookte vocht kon aan het einde van de bereidingstijd zonder meer worden gebruikt als jus. Eventueel zou het ook kunnen worden gebonden om de saus wat dikker te krijgen.

Ik diende de botergare lapjes op met geroerbakte schijfjes courgette met champignons, paprika en platte peterselie en daarbij Italiaans gekruide gebakken aardappeltjes.

Categorieën:Recepten Tags: , ,