Home > Media > Maandag… zwijnendag!

Maandag… zwijnendag!

28 november 2008

Op het gevaar af dat ik wat àl te vaak naar vorige stukjes verwijs, maar afgelopen week viel mijn oog – bij het opslaan van de ochtendkrant – op een verhaal in twee delen van mijn eermalige kameraad Onno Havermans, in dagblad Trouw:

Vorig jaar heb ik mij in dit blog al eens opgewonden over de commotie die het afschieten van overtollig wild in ons oh-zo-diervriendelijke landje kennelijk teweeg brengt. Deze week schreef Onno over precies datzelfde onderwerp, en kreeg hij – Pavlovreactie van de vega-maffia – bij monde van ene Hannie uit Delft de volgende verwijten om z’n oren:

Hier wil ik niet mee op de voorpagina mee geconfronteerd worden. Ik ben zelf vegetarier, maar ook als ik dat niet was, hoef ik niet foto’s van een slachthuis op de voorpagina. Te confronterend, schockerend en zonder enige nieuwswaarde. Behalve als dit een aanklacht is tegen hoe wij consumeren en de wijze waarop met de natuur omgaan. Maar dat lees ik niet uit het artikel. Ik had van mijn krant iets anders verwacht.

Mijn standpunt in deze: met fundamentalisten – van welke denominatie dan ook – valt gewoonweg niet te redeneren, overtuigd als ze zijn van hun eigen oogkleppen-geloof.

Ik doe er dan ook verder het zwijgen toe, en laat deze kwestie over aan uw goede smaak: hopelijk die van liefde voor een fijn stukje wild van onbesproken (want: zonder tussenkomst van de bio-industrie) in de vrije natuur geschoten herkomst!

Ik spoed me alras naar de leverancier van al dit heerlijks, om mij onverwijld op de wachtlijst te laten plaatsen voor een behoorlijk ‘zwijnenpakket’!

Overigens is de besproken slager (Ter Weele) bij mij veruit favoriet, en niet alleen vanwege zijn uitstekende wild!

Categorieën:Media Tags: