Home > Recepten > Groentesoep van restjes

Groentesoep van restjes

15 december 2008

Met de overgeschoten ingrediënten van de zondagse ragù Bolognese – plus wat ik verder nog in de groentekist aantrof – heb ik vandaag een smakelijke groentesoep bereid:

De basis:

  • groente-afval van gisteren (hoofzakelijk bleekselderij)
  • 1 overgeschoten uitje (doormidden)
  • bosje kruiden (tijm, rozemarijn en salie)
  • enkele knoflooktenen (geplet)

Hiervan heb ik in pakweg drie uurtjes een krachtige heldere kruiden/groentebouillon laten trekken die ik vervolgens door een zeef heb gehaald.

De toevoegingen:

  • restantje soepvlees (ca 3 ons)
  • ½ winterwortel (fijngehakt)
  • 3 stengels bleekselderij (fijngehakt)
  • een half bakje champignons (gevierendeeld)

Aan de bouillon heb ik het soepvlees toegevoegd en dat twee uur tegen de kook aan gehouden. De bouillon toen op smaak gebracht met wat zout en peper.

Daarna de fijgehakte wortel en bleekselderij er bijgedaan en het geheel nog eens 20 minuten op een laag pitje met rust gelaten.

Tenslotte de paddestoenen en een handje conchigliette (kleine pastaschelpjes voor in soepen en salades) er doorheen geroerd en het geheel een minuut of tien laten doorwarmen. Finito!

Categorieën:Recepten Tags: ,