Home > Restaurants, Verhalen > Café Bali

Café Bali

8 januari 2009

Vandaag nog géén familiegerecht, maar ongegêneerde en schaamteloze reclame voor wat je een ‘familiebedrijf’ zou kunnen noemen, namelijk het nú al bijna legendarische restaurant van mijn zusje en zwager: Café Bali.

’t Is jammer dat het niet om de hoek is gelegen – men moet er zo’n slordige 18.000 km voor in een vliegtuig gaan zitten – maar eenmaal op Bali gearriveerd zult u niet teleurgesteld zijn!

Het café-restaurant is ontworpen en gebouwd door mijn zwager ‘Pak John’ (een architect van Franse origine) en vervolgens ingericht en aangekleed door mijn zusje ‘Bu Anna’, binnenhuis-architecte van beroep.

Samen met de Marokkaanse bedrijfsleider Driss zwaaien ze in Café Bali de scepter. Het café-restaurant is gevestigd aan de Jalan Laksmana (beter bekend als Oberoi Street) in Seminyak: een betrekkelijk rustig dorpje, enkele kilometers ten noorden van de drukke toeristische centra Kuta en Legian.

Het is een romantisch ingericht etablissement waarin men zich meteen thuis voelt. Populair onder zowel expats als toeristen biedt Café Bali veel internationale gerechten, die worden opgediend in een huiselijke sfeer van een plezierig ogend allegaartje aan stijlen.

Op het menu staan onder meer ‘Mangosalade met verse spinazie, walnoten en gorgonzola’, Japanse sushi’s, tonijntartaar, biefstuk met aardappelpuree en moelleux au chocolat maar ook de oer-Hollandse kroketten en frikandellen ontbreken niet. Zelfs de inmiddels befaamde pasta’s zijn huisgemaakt.

Daarnaast heeft Café Bali een goed gevulde tapkast, waar lichte jazzmuziek op de achtergrond speelt: ideaal om lome namiddagen of tropische borreluurtjes in door te brengen.

Tot zover de wervende teksten. Andere lovende (en bepaald minder bevooroordeelde) kritieken vindt u bijvoorbeeld HIER en HIER.

Grote broer is apetrots!

Categorieën:Restaurants, Verhalen Tags: