Home > Media > Chef in herkansing

Chef in herkansing

5 mei 2009

Zou de redactie van ‘Wie is de Chef?‘ hier soms meelezen? Onlangs schreef ik over dit RTL5-programma dat ik het idee om de clou al aan het begin van de weekserie weg te geven nogal armetierig vind.

Maar gisteravond zag ik plotsklaps een wervingsspotje voorbij flitsen waarin een kind van Ron Brandsteder aankondigde dat het format volgende week gaat veranderen: ook de kijkers zullen dan in spanning worden gehouden over wie de werkelijke chef is.

Als nu óók nog alle dooddoeners, banaliteiten en overige onbenulligheden uit het programma worden gesloopt, is het binnenkort misschien tòch nog de moeite van het bekijken waard.

Categorieën:Media Tags:
 1. Robin
  5 mei 2009 om 17.14

  Moest ook gelijk aan jou denken ja. Jouw schuld! Want mij lijkt het he-le-maal niks om het ook niet te weten. Ben je overgeleverd aan de regie, net als bij Wie is de mol of Agatha Christie. Leuk de kijker alsmaar op het verkeerde been zetten. Ik vond het nou juist zo fijn om het al wel te weten!

  Wat ik veranderd zou hebben aan het format is dat er door de andere kandidaten niet meer meegekeken mag worden in de keuken. Want dat verraadt toch vaak wel wie de chef is. Alleen beoordelen op het eten zou spannender zijn.

 2. Anna
  5 mei 2009 om 17.51

  Dat zou wat zijn.
  Maar wat blijft er dan over?

 3. Robert Jan
  5 mei 2009 om 17.59

  @Robin: zeg nou niet te hard dat het allemaal mijn schuld is: als straks de kijkcijfers kelderen, krijg ik daarvoor eerdaags nog een claim aan m’n buis, hahaha!

  Lollig trouwens, om te lezen hoezeer de meningen over dit (nogal triviale) onderwerp alweer zo ver uiteen kunnen lopen. Kennelijk kan men het ons – toeschouwers – als programmamaker niet allemaal naar de zin maken.

  Overigens heb je met je opmerking over het ‘kijkje in de keuken’ wel gelijk: opgelegd pandoer, en één van de vele ergerniswekkende elementen uit dat programma.
  Hoe voorkom je trouwens ‘meekijken’ in een open keuken?

  Hoe dan ook: binnenkort tòch maar weer een keertje inschakelen, om zeven uur… Koken kan evengoed een half uurtje later: als DWDD is begonnen (dat tegenwoordig ook nergens meer over gaat en een bedenkelijk peil heeft genaderd).

  Benieuwd of Matthijs ook meeleest! 😉

 4. Robin
  6 mei 2009 om 14.18

  Voorkomen dat ze meekijken met een open keuken zal ietsiepietsie moeilijker zijn, maar je zou iedereen met de rug naar de keuken kunnen zetten. Waar een wil is is een weg en zo precies hoeft het nu ook weer niet, toch?

  Wij nemen het altijd op, kun je door al de herhalingen en plichtplegingen doorspoelen.

 5. Robin
  17 mei 2009 om 16.53

  En? Vond je ’t wat?
  Ik dus echt niet. Was blij te horen dat het maar een eenmalig experiment was.

 6. Robert Jan
  17 mei 2009 om 17.13

  @Robin: tot m’n spijt heb ik – gezien de geïntensiveerde mantelzorg – vandeweek geen gelegenheid gehad om te kijken.

  Maar ik zag dat de uitzendingen ook te begluren zijn via internet, dus zodra ik kans zie vraag ik ze wel even op.

  Jammer alleen dat de voorpagina van die RTL-website de naam van de chef (Alessandro) al prijsgaf: dat wordt voor mij dus net zoiets als een voetbalwedstrijd kijken terwijl je de uitslag al weet…

 7. Robin
  18 mei 2009 om 00.21

  Nou, ik denk echt dat helemaal niemand het had kunnen raden. Het sloeg werkelijk nergens op. Ik zat zelf erg te twijfelen tussen twee anderen, maar die hadden ook dingen gezegd/gedaan/gemaakt waarvan ik dacht “dat doet een chef niet”. Maar die Alessandro sloeg echt alles. Die deed zich voor als een idioot en hij kookte ook idioot. Als ik in A’dam zou wonen zou ik zijn restaurant mijden als de pest! 🙂

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.