Home > Media, Recepten, Restaurants, Verhalen > Afternoon Delight

Afternoon Delight

13 mei 2009

Doorgaans publicéér ik hier recepten. Vandaag echter zit ik er om eentje verlegen en roep ik aldus uw hulp in, beste lezer!

Wat is het geval? Enkele dagen geleden hoorde ik op de radio eindelijk weer eens het dubbelzinnige liedje ‘Afternoon Delight‘ (…en nu allemaal: sky rockets in flight!) van The Starland Vocal Band.

De aan- en afkondigende plaatjesdraaier (in goed Nederlands: disc-jockey) repte over een gerecht dat de inspiratie vormde voor de schrijver van dit versje.

Naar het schijnt heeft Bill Danoff het nummer ooit bedacht nadat hij in Clyde’s Restaurant (Washington DC) een appetizer had genuttigd die bestond uit gekruide garnalen, warme brie en amandelen.

Dat leek me een verleidelijke combinatie, maar wàt ik ook probeerde – via Google, Yahoo, Copernic of willekeurig welke andere zoekrobot – ik kon het betreffende recept niet vinden…

Heeft iemand de bereidingswijze voor dit smakelijk klinkende hapje toevallig ooit in z’n keukenschriftje genoteerd? Of staat het misschien ergens in één-of-ander kookboek vermeld?

Uw reacties graag: ik zeg u bij voorbaat dank!

Categorieën:Media, Recepten, Restaurants, Verhalen Tags:
 1. Anna
  14 mei 2009 om 16.59

  Nee het recept heb ik niet. Wel een liedje in mijn hoofd wat niet van wijken weet. 🙂

 2. Robert Jan
  14 mei 2009 om 18.13

  Hahaha… wees dan maar blij dat ik geen titels uit het repertoire van Johnny Hoes of Rita Corita heb aangehaald! 😉

 3. Anna
  15 mei 2009 om 08.30

  Niet alleen blij. Dankbaar!

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.