Home > Kookboeken, Recepten, Websites > Szechuan roergebakken kip

Szechuan roergebakken kip

22 mei 2009

Van de vorige maand gelanceerde, overzichtelijke en prima navigeerbare site ‘Menuplanner‘ (*) kwam het recept voor Szechuan roergebakken kip.
(Oorspronkelijk uit ‘Lekker & Pittig‘ door Irene van Blommestein.)

De voorgeschreven peultjes of sugar snaps waren gisteren (bij twee groentehandelaren!) helaas niet vekrijgbaar, en dus heb ik me tevreden moeten stellen met een handvol snijbonen: puntjes wegnemen en eventuele draden verwijderen. Daarna in drieën snijden en kort (ca 3 minuten) blancheren. Vervolgens kunnen ze worden bereid zoals in het recept vermeld.

Als vervanger voor de milde Chinese chilisaus gebruikte ik de zoete chilisaus van Go-Tan, als gevolg waarvan de twee theelepels suiker konden worden weggelaten.

Ik serveerde deze overheerlijke roerbakschotel trouwens met mie in plaats van rijst.


* Naschrift 8 oktober 2009:

De hierboven beschreven Menuplanner was slechts een kort bestaan beschoren. Nadat ik de website al enige tijd niet meer kon benaderen heb ik mijn licht maar eens bij de organisatoren opgestoken. Ten antwoord ontving ik dit fragment uit hun laatste nieuwsbrief:

Ondanks (…) enthousiaste reacties op ons initiatief, en ondanks onze verwoede pogingen om er een succes van te maken, is het ons niet gelukt om voldoende commercieel perspectief voor menuplanner te creëren, en zijn we dus genoodzaakt om te stoppen.