Home > Recepten, Recepten-estafette > Expats aller landen

Expats aller landen

25 mei 2009

…verenigt u, en doe mee aan de B&B recepten-estafette die hier vandaag van start gaat! Wat is het plan?

Stel: u bent zo’n bofkont die niet in Nederland hoeft te wonen en bovendien van koken houdt. Ongetwijfeld beschikt u over bereidingswijzen van uitheemse – maar voor u lokale en alledaagse – gerechten.

Stuur dan eens zo’n recept naar mij toe (ik publiceer het wel) en bedenk een kennis, vriend of familielid elders op de aardkloot aan wie u het stokje wilt overdragen.

Eén voorwaarde: het stokje mag NIET in Nederland belanden!

Breng die persoon op de hoogte van de estafette, zodat even later opnieuw een exotisch kostje aan deze website kan worden toegevoegd. Enzovoort, en zo verder.

Lukt dat laatste niet en wordt de ketting onderbroken, dan geeft u het stokje gewoon aan mij terug.

Hoe kwam ik op dit idee? Wel, in het statistisch logboek stuit ik geregeld op bezoekers uit verre oorden die op zoek zijn naar recepten voor de bereiding van vaderlandse kost.

Onlangs nog bleek iemand uit Kottayam (Kerala, India) geïnteresseerd te zijn in Traditionele appeltaart. (Heeft u daar trouwens een beeld bij: appeltaart bakken in het Zuid-westelijke puntje van India?)

Mijn gedachtegang was: vóór wat hóórt wat, dus wellicht dat de lezers van mijn weblog ook bereid zijn om recepturen uit hun verblijfslokaties ter publicatie aan mij toe te zenden.

Laten we zeggen: een reis om de wereld in 80 gerechten. De teller staat nu nog op nul. Ewout Schalkwijk in Noorwegen bijt het spits af.

 1. Lapskaus uit Noorwegen (Ewout Schalkwijk)
 2. Tehina-aubergines uit Israël (Gonny Reichman-van Herwijnen)
 3. Bouneschlupp uit Luxemburg (Ria Caldwell-Versteegen)
 4. Bobotie uit Zuid-Afrika (Marian Gesell-Hessink)
 5. ???
 1. Ewout Schalkwijk
  26 juli 2009 om 12.01

  Gelukkig maar dat het stokje nog rond gaat. Als het aan mijn contacten ligt gebeurt er blijkbaar niet zo veel. Groetjes van hier.

  Ewout

 2. Robert Jan
  3 augustus 2009 om 14.22

  @Ewout: het stokje ‘zweeft’ momenteel ergens tussen Zuid-Afrika en Canada; het is onbekend met welke snelheid het zich verplaatst…

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.