Home > Recepten > Jalapeño-biefburgers

Jalapeño-biefburgers

2 juni 2009

Culimama vond de burgertjes van AH maar niks en ik heb daar op gereageerd.

Belofte maakt schuld, dus hier het resultaat van mijn eigen inspanningen:

Ingrediënten:

 • ca 4½ ons mager rundergehakt
 • 1 ui
 • ½ potje jalapeñopepers
 • ½ zakje gehaktkruiden

Doe het gehakt samen met ui, pepers en kruiden in de Magimix (of andersoortige keukenmachine) en laat het mes draaien tot alles mooi is fijngemalen.

Haal de vleesmassa uit de machine, kneed er half-platte burgertjes van en bestrijk die aan weerszijden met wat olie of ander vloeibaar vettigs.

Stook de braai op – collega Edith noemt het ‘korf‘ (ook mooi); u noemt het barbecue – en rooster de burgers om-en-om in luttele minuten gaar.

Ik serveerde ze met een zomerse salade van komkommer, tomaat en radijs.

Daarnaast geroerbakte aardappelpartjes in de schil plus een half bakje kleine champignons en een klein schaaltje overgeschoten jonge tuinboontjes (alles bestrooid met cajunkruiden).

Bevindingen: de burgers waren weliswaar licht-pittig (ik vorm zèlf geen maatstaf: mijn Wijze Oude Moeder vond dat) dus de volgende keer moet er maar een héél potje jalapeños aan geloven!

Kennelijk verliezen die pepertjes bij verhitting hun ‘kick’

Categorieën:Recepten Tags: ,
 1. Monique (Culimama)
  3 juni 2009 om 00.56

  Hoi RJ
  Leuk dat je met de jalapeñopepers aan de slag bent gegaan en je eigen burgers hebt gemaakt. Tja, ik denk wel eens dat sommige pepers hun werking verliezen bij een bepaalde bereiding, kleinsnijden of verhitten of zo. Wasabi b.v. is loeiend heet, maar als je er vis mee insmeert en die dan in de oven doet, is de vis helemaal niet heet meer.
  Groetjes
  Monique

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.