Home > Gewassen, have & producten, Recepten > Pizza “Getverderrie”

Pizza “Getverderrie”

21 juni 2009

U wist het misschien niet, maar hij bestaat ècht: een pizza die nergens naar smaakt. Zèlfs niet als je hebt geprobeerd om ‘m op te leuken met wat simpele smaakmakers zoals tomatenpuree, geraspte kaas en gedroogde Italiaanse keukenkruiden.

Ik heb het over de AH-huismerk American Pizza genaamd “Texas”, met mozzarella en pepperoniworst.

U vraag zich misschien af waarom ik die meuk koop? Terecht! Normaal gesproken doe ik dat ook niet. Maar vandaag hadden we de hele dag bezoek over de vloer, waardoor de boodschappen in het gedrang kwamen.

Rechtgeaarde Calvinisten roepen nu: “Eigen schuld… moet je ook maar niet op de Dag desch Heeren naar de supermarkt willen”.

Godzijdank hebben die lieden het niet voor het zeggen, en kunnen we – zèlfs op de Veluwe – ook op zondag naar de winkel.

Toen ik kort voor zeven uur de AH-super betrad had ik nog vijf minuten om bij de kassa te komen. Dan dus maar snel iets uit de diepvries gegrist. Dat bleek bij thuiskomst een volstrekte miskoop.

Gelukkig had ik gisteravond al een mooie bouillon getrokken van verse groenten, kruiden, mergpijp en soepvlees. Daar hoefde ik vandaag dus maar weinig aan te doen: beetje tomaatsaus erbij, gesneden soepgroenten, geraspte halve peen, wat gehaktballetjes, een handje conchiglietta en peper & zout naar smaak.

Maar u kent mijn standpunt ten aanzien van soep: dat is geen eten. Dus voor het grofstoffelijk deel van de maaltijd was ik – oh, wat een vergissing! – uitgeweken naar die vermaledijde pizza.

Ik had er al niet veel vertrouwen in en heb het ding op voorhand ingesmeerd met een blikje tomatenpuree, bestrooid met Italiaanse keukenkruiden en bedekt met een extra laag geraspte kaas.

Het mocht allemaal niet baten: hij smaakte absoluut nergens naar. Zelfs een oude boterham met ketchup zou het nog winnen van dit laffe deegrondje.

Oh ja: het was wèl een “Gezonde Keuze” maar dat zag ik pas toen ik de verpakking bestudeerde alvorens ik aan dit stukje begon…

 1. Christel
  21 juni 2009 om 23.29

  Dit klinkt als een pizza van welke Leidse Pizzeria dan ook.

 2. Robert Jan
  22 juni 2009 om 01.15

  Destijds – maar nu spreek ik van meer dan 20 jaar geleden – zat er een heel aardig Italiaans restaurant aan het Noordeinde.

  Mijn Sardijnse vriend Gianfranco liep daar toen in de bediening rond. Inmiddels is hij opgeklommen tot Maitre D’ in “Ô” Restaurant” te Parijs.
  (Of dat iets met die Leidse pizzeria te maken heeft, tsja… dat durf ik niet te beweren.)

  Veruit de meeste Leidse pizza’s werden – ook toen al – aan de man (m/v) gebracht door Turken en Egyptenaren. Als er sindsdien niets is veranderd, zie ik het voor jouw pizza-passie somber in.

 3. Mel
  24 juni 2009 om 19.46

  Haha, volgende keer gewoon een pizza van Dr Oetker nemen.

 4. Robert Jan
  24 juni 2009 om 20.55

  @Mel: nee dankje stichtelijk… ik heb voorlopig weer m’n bekomst van prefab-karton met zaagsel.

  De volgende keer maak ik ‘m gewoon weer zelf (zie ‘Plaatpizza‘ elders op deze site) en dan schuif ik het overschot in de diepvries, voor moeilijke zondagen.

  Dr RJ: lekker jôh! 🙂

 5. Yvon
  12 december 2009 om 01.20

  Haha geestig en dan worden vervloekte Oetker’s nog aangeraden ook. Ik wil al jaren puur voor de pizza’s naar Napels maar meneer Matisse heeft het niet zo op Italië 😦 Ik ga morgen eens spitten in je archief RJ, snap niet dat ik dit stuk heb gemist.

 6. Carla
  12 december 2009 om 19.05

  Sardijnse vriend, Leiden….wij waren in 1985 op Sardinië en na flink wat rijden zonder dat we ook maar een restaurant tegenkwamen zagen we een restaurantje. Wat bleek: de eigenaar/kok had jaren een restaurant in Leiden gehad, herkende echtgenoot ook en we hebben heerlijk gegeten daar ergens in de binnenlanden. Geen pizza overigens.

 7. Robert Jan
  12 december 2009 om 20.51

  @Carla: weet je nog welk Leids restaurant dat was?

 8. Carla
  13 december 2009 om 08.54

  In de buurt van het toenmalige station, maar de naam weten we niet meer helaas RJ. Misschien heb je hier wat aan, maar waarschijnlijk niet.

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.