Home > Columns, Media > Popverdwazing

Popverdwazing

26 juni 2009

Aan sportverdwazing waren we al gewend geraakt maar de dood van Michael Jackson heeft het relatief nieuwe fenomeen ‘popverdwazing’ vandaag tot grote hoogte gestuwd.

Zojuist hoorde ik dat er groepen malloten naar de Dam in Amsterdam zijn getogen om het condoleance-register bij Madame Tussauds te tekenen. Krankzinnig gewoonweg…!

Ik krijg steeds meer sympathie voor Raoul Heertje, die in één van de recente afleveringen van Dit Was Het Nieuws (TROS) pleitte voor een ‘debielenreservaat’ waarin al dit soort mafkezen kunnen worden opgesloten.

Daar kunnen ze dan naar hartelust hun Telegraaf en andere pulpblaadjes lezen, naar de nieuwe omroep ‘Wakker Nederland’ kijken (of naar die losers van RTL-Boulevard) en eindeloos stille tochten houden voor wie er dàn toevallig weer is doodgegaan.

Bijna een etmaal na het ontijdig verscheiden van de heer Jackson (m/v) kan ik geen plaat meer van hem horen zonder licht onpasselijk te worden.

Ik hoop maar dat Nederlandse ‘wereldsterren’ als Paul de Leeuw en Gerard Joling mij overleven, anders moet ik de collectieve rouw omtrent hun heengaan ook nog doorstaan!

Zo, dat lucht op…! Dit stukje had weliswaar niets met Bikken of Buizen te maken maar ik heb dan ook vakantie, dus ik kan doen wat ik wil.

De meest treffende opmerking in verband met MJ kwam nog van de Mokumse Japie (Café Kooijmans, Radio 5): “Dit bewijst maar weer eens dat Amerika inderdaad het land van de onbegrensde mogelijkheden is… Je begint als een mooi zwart arm jongetje, en je eindigt als een lelijk blank rijk wijf…”

Categorieën:Columns, Media Tags:
 1. Christel
  26 juni 2009 om 21.51

  Wat een opluchting! Ik was al bang dat ik de enige was die hier niets van begrijpt.

 2. Anna
  26 juni 2009 om 22.23

  Is me uit het hart gegrepen. Wat fijn dat we je niet hoeven missen!

 3. Robert Jan
  26 juni 2009 om 22.41

  @Chistel & Anna: tsja… dat wilde ìk nou gewoon eens even kwijt.

  Dat je als kookblogger ook helemaal uit de bocht kunt vliegen, bewijst DIT stukje!

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.