Home > Recepten, Recepten-estafette > Tehina-aubergines uit Israël

Tehina-aubergines uit Israël

27 juni 2009

Ingezonden door Gonny Reichman-van Herwijnen

De Israëlische keuken is een mix van vanalles: er zijn zoveel nationaliteiten vertegenwoordigd – van Rusland tot India en Ethiopië – en dan heb je óók nog te maken met kosher eten, wat onder meer inhoudt dat sommige ingrediënten niet samen mogen worden gebruikt. Denk aan vlees met een roomsaus ofwel bepaalde soorten vlees, gevogelte en vis die verboden zijn.

Vooral de Israëliërs afkomstig uit de Arabische landen eten vaak aubergines, op allerlei manieren vervaadigd. Dit is er één van:

Ingrediënten:

  • 3 aubergines
  • 3 lepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • citroensap
  • theelepel bouillonpoeder
  • wat zout en zwarte peper naar smaak
  • tehina (onbewerkte sesampasta)

De aubergines heel onder de grill of op de vuurkorf (barbecue) plaatsen en verhitten totdat de inhoud gaar is. Daarna de aubergines éénmaal in de lengte doorsnijden en de helften open leggen.

Een sausje maken van de olijfolie, knoflook, citroensap, bouillonpoeder, peper en zout en dit over de helften verdelen. Even laten intrekken en daarover wat tehina strijken.

In de oven onder de grill de tehina bruin laten worden. Meteen serveren.