Grimm-ig

28 juni 2009

Al sedert mijn prille kinderjaren geloof ik niet meer in sprookjes. Niet van de gebroeders Grimm of enige andere fantast. U vermoedelijk ook niet: u bent een weldenkend mens, anders las u dit blog niet…

Albert Heijn daarentegen gelooft wèl in sprookjes, of althans: wil òns in sprookjes doen geloven. AH zendt momenteel via de STER-reclame de sage van ‘Prinses Prei en Prins Witlof’ uit.

De fabel (er figureert ook een kikker in) wordt ons verteld door de immer vrolijke flapdrol die ons jaarlijks – gedurende de zomerweken – oproept om toch vooral te blijven plakken: “Kein Zimmer frei…”

Heeft u – zo op het randje van de vakantie – nog voldoende energie om een persbericht vol lachwekkend geleuter door te worstelen? Klik dan HIER!

Voor thuisblijvers (plakkers) die meer over het onderwerp willen weten, nog enkele lezenswaardige verwijzingen:

Gerrit Jan Groothedde: AH: “Komkommer niet gezond”
Foodlog (Dick Veerman): Vooruit dan: verbaas je even
TROS Radar (forum Voeding): Gezonde Keuze klavertje Albert Heijn

 1. Gwyn
  28 juni 2009 om 13.20

  Hahaha, tsja, de reclames van AH worden nu zo langzamerhand wel erg flauw. Maar meestal, zo moet ik bekennen, moet ik er de eerste keer dat ik ze zie, vaak wel om lachen. 😉

 2. Robert Jan
  28 juni 2009 om 13.38

  @Gwyn: ik word er daarentegen tamelijk agressief van, vooral als het handelt om die misleidende klaver-beeldmerkjes…

 3. Tanja
  1 juli 2009 om 17.26

  Grappig, ik liep vandaag met zo’n suffe placemat “Prins Witlof is verliefd” de winkel uit. Een ongelooflijk suffe actie en overigens ook onbegrijpelijk. Maar goed, dat vind ik … .

 4. Robert Jan
  6 juli 2009 om 18.03

  @Tanja: zullen we voortaan dan maar met z’n allen naar de Jumbo gaan? Daar word je volgens mij niet lastiggevallen met al die bizarre spaaracties, en ze zijn er bovendien nèt ietsje minder oneerlijk over het aangeboden assortiment.

  Punt is wèl dat m’n ecologische voetstap (of hoe heet zoiets?) dan véél groter wordt, aangezien ik daar kilometers voor moet omrijden…

  Ach, ik weet het ook niet. Je kunt het ook nauwelijks meer goed doen. Ik betrek al zoveel mogelijk producten en gewassen bij de lokale detailhandel, maar voor sommige zaken ben je gewoon genoodzaakt het gilde der leugenachtige grootgrutters te bezoeken.

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.