Home > Restaurants, Verhalen > Maison de Chasse

Maison de Chasse

1 juli 2009

Dit is natuurlijk potjesfrans maar wèl illustratief voor de melig-uitgelaten stemming waarin we gisteravond gingen dineren.

We brachten een bezoek aan Restaurant ‘Het Jachthuis‘, gelegen in de lommerrijke buurtschap Hoog-Soeren, hetgeen – gezien de subtropische thermometerwaarden – prima uitkwam.

Na een enigszins kille en gereserveerde ontvangst door de Maître d’ (mijn nogal Balorige Neefjes zouden daarvoor de verklaring kunnen vormen) leek de avond aanvankelijk op een catastrofe te zullen uitdraaien… Niets bleek echter minder het geval!

We kregen een grote, keurig ingedekte tafel toegewezen op het beschutte terras aan de achterzijde van het rietgedekte pand, met uitzicht op een toen nog zonovergoten akker die wordt omzoomd door hoge oude bomen.

Later – bij zonsondergang – ontvouwde zich een door schitterend strijklicht beschenen tafereel dat op zichzelf al een reden vormt om hier geregeld terug te keren.

In tegenstelling tot wat ik had gevreesd was het niet druk: slechts drie bezette tafeltjes-voor-twee, prettig ver uiteen geschoven.

De keuken van Het Jachthuis wordt bestierd door eigenaar-chef Peter Paul van den Breemen, voormalig uitbater van Restaurant Peter’sburgh in het centrum van Apeldoorn (tegenwoordig ‘Gijs en Katrien’, Van Kinsbergenstraat 4).

Van den Breemen is een rondborstige, vriendelijke man die goed weet waar hij mee bezig is: kwaliteit boven kwantiteit, zonder enige concessie. Zijn charmante, van oorsprong Slowaakse levensgezellin Simona serveert.

Gaandeweg ontpopte ook de Maître d’ zich als een zeer kundig vakman die alle gerechten op de Nederlandstalige kaart, waaronder zwezerik en tongschar, moeiteloos in het Frans (de voertaal van mijn familie) wist op te dissen. Chapeau!

Ook zijn uitleg over de samenstellende bestanddelen van de gerechten getuigde van groot inzicht en passie voor het vak. Wijnadviezen idem dito, met een sterretje.

Laat ik hier geen opsomming geven van wie wat uit de kaart had gekozen, maar het was zonder uitzondering aantrekkelijk gepresenteerd, soms gedurfd en – belangrijker nog: bijzonder smakelijk.

Zonder in allerlei superlatieven te vervallen kan ik u melden dat Het Jachthuis zeer de moeite waard is en aldus door uw nederige blogger van harte wordt aanbevolen.

We hebben nog lang na het invallen van de duisternis intens zitten genieten, totdat ‘de ouwetjes’ het bij ca 18 °C ècht te fris vonden worden.

Hoog-Soeren 55
7346 AC Hoog-Soeren
Reserveren: 055 – 5191397
Woensdag gesloten

Categorieën:Restaurants, Verhalen