Home > Recepten, Recepten-estafette > Bouneschlupp uit Luxemburg

Bouneschlupp uit Luxemburg

8 juli 2009

Ingezonden door Ria Caldwell-Versteegen

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 pd tuinboontjes
  • 1 dikke wortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 à 4 dikke aardappels
  • 2 kookworsten (in Luxemburg gebruikt men ‘Mettwurst’)
  • zout, peper
  • ½ lt melk
  • ¼ lt room
  • 2 lt water
  • 1 klont boter

Boontjes goed wassen en in stukjes snijden, evenals de wortel, prei en ui. De groenten (behalve de boontjes) in de klont boter lichtjes aanzetten, water erbij doen en laten koken. Dan de boontjes toevoegen en een uur zachtjes laten pruttelen.

Na dit uur (piepers zijn inmiddels gejast) de aardappelen in blokjes snijden en nog een kwartiertje laten meekoken tot de ze gaar zijn. Zout en peper naar smaak toevoegen, de melk erbij, nogmaals aan de kook brengen en tenslotte de room toevoegen. Kookworst kleinsnijden en even in de ‘Bouneschlupp’ warm laten worden.

Zoals in Nederland (bij de erwtensoep) wordt deze maaltijd vaak geserveerd met pannekoekjes of aardappelkoekjes.

  1. Mariette
    11 februari 2011 om 22.52

    Bij een “echte” Bouneschlupp voegt men 2 à 3 eetlepel azijn toe. Dat geeft de soep een frisse smaak.

  1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.