Home > Recepten > Muesli

Muesli

10 juli 2009

In mijn studententijd at ik zo’n fruit-zuivelpapje vrijwel dagelijks, bij wijze van ontbijt. Ik moest er weer aan terugdenken toen ik DEZE vermakelijke productbespreking van Groothedde las, over een kennelijk niet volstrekt oneetbaar goedje van Kellog’s.

Mijn muesli kwam evenwel altijd als volgt tot stand. En met alle respect voor de Eetschrijver maar daar kan geen gedroogde of geroosterde en gesuikerde Kellog’s tegenop…

Benodigd voor 1 à 2 perso(o)n(en):

  • 1 grote perssinaasappel
  • havermoutvlokken
  • 1 appel
  • 1 banaan
  • (Griekse) yoghurt of (Franse) kwark
  • evt wat krenten, rozijnen en/of gesnipperde noten

De bereiding begon altijd de avond tevoren. Ik perste dan een sinaasappel uit, deed het sap in een ruime kom en dempte het vocht met een een laag havermoutvlokken (op het moment van schrijven € 0,39 per pond bij AH, van het B-huismerk Euroshopper).

Die schaal verdween gedurende een nacht in de koelkast, om de vlokken de gelegenheid te geven al het sap op te nemen.

De volgende ochtend prakte ik dan gauw-gauw een banaan, raspte snel-snel een appel, kieperde dat alles bij de gewelde havermout en overgoot het geheel vervolgens met een flinke laag Griekse yoghurt of Franse kwark. Eventueel mengde ik er nog wat krenten, rozijnen en noten (walnoten, hazelnoten of amandelen) doorheen.

“Waarom geen gewone Nederlandse yoghurt?”, vraagt u zich af. Die was altijd te zuur naar mijn smaak, en dan moest er weer suiker bij om het mengsel eetbaar te maken.

Onverbeterlijke zoetekauwen kunnen de smaken evengoed naar hartelust verprutsen met een schep suiker maar persoonlijk camoufleer ik daarmee uitsluitend de bitterheid van mijn tegenwoordige ontbijt: koffie!

Categorieën:Recepten Tags: ,