Home > Restaurants > Warung Surabaya, Apeldoorn

Warung Surabaya, Apeldoorn

21 juli 2009

Christel – van Daily Stuff – is in haar woonplaats (mijn geboortestad) Leiden een paar toko’s armer. Ik heb er daarentegen eentje bij!

Loyaal als ik was aan mijn ‘oude’ afhaaladres, had ik deze nieuwe warung al wel gezien, maar pas vandeweek heb ik mijn schroom overwonnen en ben er eens naar binnen gestapt. Toegegeven: ‘s winkels naam getuigt niet van veel fantasie maar dat zal me een rotzorg zijn.

Als lakmoesproef kies ik zo’n eerste keer steevast voor rendang. Als die eenmaal in orde is bevonden, betrek ik met een gerust hart ook allerlei andere Indische kostjes. En de rendang van Warung Surabaya smaakte ontegenzeggelijk uitstekend!

Bezwaar bij op Nederlandse piepervreters gerichte rumah’s makan wil nog wel eens zijn dat de smaak weliswaar in orde is maar dat het aan pepers ontbreekt.

Zoniet bij boeng Rudi Ramelan: de rendang is weliswaar niet zo heet dat de stoom uit je oren komt maar tòch voldoende pittig om die prettige prikkeling op je tong te voelen.

De prijzen van Rudi’s gerechten vormden ook een aangename verrassing. Was ik bij Toko Indrajaja (sinds kort Papua 59 geheten) voor eenzelfde hoeveelheid heerlijks nog rond de 25 euro kwijt, hier rekende ik voor een driepersoons maaltje iets minder dan € 17 af:

330 gr rendang € 5,94
360 gr sambal goreng boentjis € 4,94
3x sambal goreng telor € 2,55
nasi/bami goreng € 3,50

+ € 16,93

Warung Surabaya
Hofveld 4
7331 KA Apeldoorn
www.warung-surabaya.nl

Categorieën:Restaurants Tags: