Home > Restaurants > Lido: lekker en leuk

Lido: lekker en leuk

25 juli 2009

Geheel ten onrechte heb ik op dit weblog nog nooit met één woord gerept over Visrestaurant Lido, gevestigd aan de Soerenseweg in Apeldoorn.

Ik kom er al jaren en was ooit zelfs zo gek om er met de motorfiets vanuit Amsterdam, op een winteravond in de vrieskou, naartoe te kachelen (en ’s nachts weer terug) met mijn toenmalige lief achterop. Tegenwoordig kan ik er bijkans heen lópen…

Lido is ooit opgezet door chef-kok Van Aalst (eertijds werkzaam bij De Oesterbar) die na zijn pensionering niet van ophouden wist en – verscholen in de Apeldoornse bossen – uitstekende visschotels ging bereiden.

De huidige chef-eigenaar en innemende gastvrouw Saskia van Aalst heeft het restaurant na haar vader’s verscheiden op dezelfde voet voortgezet: klassieke visgerechten, geserveerd in een huiskamer-achtige sfeer, het midden houdend tussen een Mokums Jordaan-café en een veilingzaal van verzameld bric-a-brac. (Vraag bij een bezoek vooral naar de collectie speeldozen en opwindspeelgoed…)

Gisteravond bestelde ik een ‘Canapé Lido’ (duet bestaande uit gerookte paling en gerookte zalm met toast) en een mooie moot gepocheerde tarbot, geserveerd met een botersaus.

Mijn gezelschap koos respectievelijk voor huisgemaakte garnalenkroketjes en een cocktail van Stellendamgarnaaltjes met een romige saus, gevolgd door krokant gebakken IJsselmeerpaling en twee gefrituurde tongfilets met ravigottesaus. Ter begeleiding van die zilte heerlijkheden een fijn flesje Sancerre.

Als minpuntje kon ik slechts noteren dat de vrijdagavond misschien niet het beste tijdstip is om in Lido van het gebodene te genieten. Kennelijk vormt het eethuis dan een trefpunt voor brallende, elkaar op de schouders slaande, zeer middelbare Apeldoornse middenstanders (naar de luiruchtige conversaties te oordelen afkomstig uit vastgoedbranche) in gezelschap van madammen die zowel hun gedrag als hun garderobe van de tv-serie Gooise Snollen hebben afgekeken.

Het overkomt me niet vaak dat ik andere restaurantgasten tot de orde moet manen maar de avond van gisteren vormde op die gewoonte een zeldzame uitzondering. Eén van de meest luidruchtige patjepeejers wilde het ongemak vervolgens afkopen met een fles wijn; dat misplaatste aanbod heb ik uiteraard vriendelijk doch beslist afgeslagen.

Gelukkig kunt u in Lido ook op zater-, zon- en maandagen terecht, of op afspraak voor grote gezelschappen tot 36 personen.

Al met al – en ondanks het gezelschap platte proleten – van harte in uw warme belangstelling aanbevolen!

Visrestaurant Lido
Soerenseweg 220
7313 ER Apeldoorn
www.visrestaurantlido.nl
vr t/m ma: 17.00 – 22.00 u
Lunch vanaf 8 pers. op afpraak

Categorieën:Restaurants