Home > Media, Recepten > Oosterse smul-tv

Oosterse smul-tv

13 augustus 2009

Worden we op de Nederlandse buis nog vrijwel uitsluitend overspoeld met gesponsorde kul-kookprogramma’s, de Britten gaan ondertussen onverstoorbaar voort met het maken van kwaliteitstelevisie.

Toen ik vannacht de slaap even niet kon vatten, heb ik ingeschakeld op de BBC waar juist een herhaling werd uitgezonden van Rick Stein’s Far Eastern Odyssey: het gefilmde verslag van een culinaire rondreis door Azië.

Ik viel middenin een aflevering over Thailand en Maleisië. Helaas heb ik enkele eerdere uitzendingen (o.m. over Cambodja en Vietnam) gemist, dus ik weet nú al welke DVD-box er met Sinterklaas op m’n verlanglijstje prijkt!

Het is jammer dat er nog steeds geen geuren-tv bestaat maar de beelden zijn gelukkig al toereikend om je als kijker te doen watertanden, zoals bij het zien van de bereiding van een Maleise viscurry met tomaat en okra.

Vanavond om 21.00 u zijn – in de voorlaatste editie – Ceylon (vegetarische curry’s) en Bali (geroosterd varkensvlees) aan de beurt. Ik kan alvast bijna niet wachten tot het zo ver is en hang rond dat tijdstip een bordje met ‘Niet Storen!’ op de deur…

Biografie Rick Stein (EN)

Categorieën:Media, Recepten Tags: