Home > Restaurants > Uit eten met ‘Don Cornelio’

Uit eten met ‘Don Cornelio’

24 augustus 2009

Het was zaterdagavond weer goed toeven in het reeds eerder besproken restaurant ‘Hoogheid‘, behorend bij hotel ‘Oranjeoord‘ in Hoog Soeren.

Mijn Oude Vader – voor de gelegenheid door gastheer/eigenaar Derk Munnik uitgedost als ‘Don Cornelio’ – had het etenje bedacht bij wijze van uitgesteld cadeautje voor de buren.

Een aantal van hen verjaarde onlangs kort achtereen maar door tegenslagen geplaagd hebben ze toen besloten om af te zien van feestelijkheden.

Ik smaakte het genoegen om te mogen chaufferen en mee aan tafel te schuiven. We waren kortom met zeven personen in een verder goed gevulde eetzaal, en ook het terras was druk bezet.

Mijn ganzelever en zwezerik (geserveerd met geglaceerde bospeen en jus van gember en sherry) waren uitstekend bereid en ook de daarop volgende Ierse ossehaas met gestoofde ui en rode-wijnjus liet zich met smaak verschalken.

Alleen over de vooraf gepresenteerde amuse was ik minder enthousiast: dat heeft chef Edwin Terpstra wel eens beter bedacht.

Hij volstond eergisteren met het aanbieden van een glaasje waarin een lapje – overigens smakelijke – rosbief was gevouwen op wat waterkers. (Ondertussen liep Edwin trouwens de benen uit z’n billen, dus misschien was het gewoon te druk voor iets verrassenders…)

Een dag later werd ik gebeld door de verbolgen uitbater van ‘Hotel Hoog Soeren‘: “waarom we de avond tevoren niet waren komen opdagen?!”

Toen viel bij mij het kwartje: de Don had telefonisch bij het verkeerde restaurant gereserveerd! Ik heb er dus weer een zorgtaakje bij…

Restaurant Hoogheid
Hoog Soeren 134
7346 AH Hoog Soeren
Reserveren: 055 5191227

Categorieën:Restaurants