Home > Restaurants > Toespijs Café Cox

Toespijs Café Cox

28 augustus 2009

Gisteravond kreeg ik een Hyves-berichtje van een oud-collega (laat ik haar De Limburgse Schone noemen) met wie ik twee decennia geleden wel eens uit eten ben geweest.

Ondanks het feit dat ze mij kortstondig het hoofd op hol heeft gebracht kan ik u geruststellen: veel meer dan samen een vorkje prikken is er niet voorgevallen…

Hoe dan ook: zij herinnerde zich nog een nagerecht waarvan wij ooit gezamenlijk hebben gesnoept in het toen zojuist geopende Café Cox te Amsterdam, gevestigd in de zijvleugel van de Stadsschouwburg.

En die toespijs.. dáár gaat het nu om! Het was naar haar zeggen ‘iets met roomkaas’ maar zij kan het zich niet meer herinneren. Ik ook niet, want vermoedelijk was ik destijds geheel bedwelmd door haar aanwezigheid en heur geurende odeurtje.

Bovendien houd ik niet zo van zoete meuk na de maaltijd, dus dat ik het gerecht toen heb besteld mag op zichzèlf al een opzienbarende gebeurtenis heten.
Iedereen denkt nu: “Tiramisu”! Dat is echter nog maar zéér de vraag…

Is er onder de lezers iemand die zich nog kan heugen welk omvangrijk roomkaastoetje er pakweg 20 jaar geleden op de dessert-kaart van Café Cox stond? Of vraag ik van u nu het onmogelijke?

Categorieën:Restaurants Tags:
 1. Tanja
  28 augustus 2009 om 17.52

  Misschien iets met Mon Chou: dat was toen he-le-maal ‘hip’. En zo niet, ik kom echt niet verder dan cheesecake 🙂

 2. Yvon
  29 augustus 2009 om 14.50

  Waarom bel je het café niet gewoon? Moet toch te achterhalen zijn lijkt me. Het heeft in elk geval nogal indruk gemaakt op de Limburgse schone 🙂

 3. Robert Jan
  29 augustus 2009 om 15.15

  @Yvon: uiteraard had ik daar zèlf ook aan gedacht, maar dat lijkt me een nutteloze exercitie.

  Die tent heeft inmiddels een nieuwe uitbater, sterk gewijzigde formule en geheel andere spijskaart.

  En wat de Limburgse Schone betreft: zij was kennelijk meer onder de indruk van het toetje op haar bord dan van mijn ‘toetje’.

  (The story of my life, hahaha!)

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.