Home > Recepten, Verhalen > Herfst in het hoofd

Herfst in het hoofd

18 september 2009

Volgens meteorologen is de herfst al bijna drie weken bezig. Gewone stervelingen merken daar echter opvallend weinig van: het groen zit nog aan de bomen en de thermometer wees ook vandaag weer temperaturen boven de twintig graden aan.

Tòch zeurt het in mijn kop: dat ik maaltijden moet bereiden met paddestoelen (gisteren gedaan), dat er jutteperen moeten worden ingeslagen (groenteman op pad gestuurd) en dat er haardhout moet komen voor het veraangenamen van lange, kille, donkere avonden.

Die twee kuub inlands eiken liggen – na het plengen van enig bloed en heel veel zweet – keurig opgetast in de overdekte opslag. Dat geeft een voldaan gevoel: laat het najaar nú maar komen.

Terugkomend op die peren: het viel me al eerder op dat vooral Belgen (met name: Vlamingen) mijn weblog frequenteren op zoek naar een recept voor gestoofde peren. De voorbije weken ben ik dat voor de poelegrap eens een beetje gaan turven.

Van alle bezoekers kwam gedurende die tijdspanne ruim 20% uit België. Meer dan negentig procent van hen arriveerde via de stoofperenpagina. Het restant zocht andere stoofrecepten, zoals Bourgondisch stoofpotje of Franse rundvlees-stoofschotel. (Een enkeling kwam zelfs al langs voor kerstrecepten…)

Curieus, nietwaar? Heeft iemand een verklaring voor die plotse stoofgekte? Wellicht één der bezoekende Vlamingen zèlf?

Enfin: het komend weekeinde staat in het teken van de verjaardag van mijn Wijze Oude Moeder dus van bloggen zal niet veel terecht komen.

Ik zie u wel weer in de astronomische herfst. Tot dan!

Categorieën:Recepten, Verhalen
 1. Christel
  19 september 2009 om 12.24

  Proficiat en een fijne dag RJ!

 2. Dominique
  20 september 2009 om 20.44

  Niks herfstgerechten hier, wij bbqen nog vol op. Maar ja, wij hebben dan al wel 1x boerenkoolstamp gegeten, een week of 2 geleden, dus dat is best hefstig toch?
  Gefeliciteerd met je moeder, dat je nog lang van haar mag leren.

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.