Home > Recepten, Verhalen > Statusbericht

Statusbericht

4 oktober 2009

Nu mijn Arme Oude Vader al een week niet thuis is en mijn dagritme in hoge mate wordt bepaald door ziekenbezoekjes, schiet het koken er een beetje bij in. Bovendien kreeg ik tòch bijna geen hap door m’n keel, maar dat is weer een heel ander verhaal.

Eenvoudig te bereiden kostjes sierden de afgelopen dagen het menu: ossehaas met bloemkool en bakpiepers, chili con carne, rijk gevulde soep, hutspot (3 oktober!) en één keer afhaal-Indisch van de warung.

Mijn vader moet het noodgedwongen stellen met wat hem in het zorgcentrum wordt voorgeschoteld. Wat dat zoals is, daar kan ik slechts naar raden. Hij laat er althans niets over los of kan het zich al niet meer herinneren tegen de tijd dat het bezoekuurtje zich aandient.

Dat hij snel is opgeknapt van de operatie en daarmee gepaard gaande narcose, bleek wel uit het feit dat hij minder dan 24 uur na die ingreep alweer van een zoute haring zat te smikkelen, die ik voor hem van huis had meegenomen. Verder verwen ik hem een beetje met het fruit dat hij graag eet: bananen en (pitloze) druiven.

Armpje-worstelen zit er voorlopig nog even niet in: schouder en bovenarm mogen gedurende zes weken niet worden gebruikt.

Inmiddels krijgt hij alweer behoorlijk wat praatjes: zojuist liet hij een verpleegkundige naar huis bellen met het verzoek om twee hardgekookte eieren mee te brengen. Meneer is gewend minimaal vier eieren per week te eten: hoeft ‘ie niet te kauwen en de zoutstrooier kan – hoera! – kwistig worden gehanteerd…

Morgen (maandag 5 oktober) heb ik een onderhoud met de staf van de zorgafdeling waar pa verblijft, om na te gaan op welke termijn hij – desnoods met wat thuishulp – naar zijn vertrouwde omgeving kan terugkeren.

Hopelijk keert de rust dan weer en kan ik ook wat meer tijd en aandacht besteden aan maaltijdbereiding en eetbloggen.

Categorieën:Recepten, Verhalen
  1. edith
    5 oktober 2009 om 09.14

    Jeeh, wat vervelend. Maar het gaat de goede kant op, nietwaar, met zijn vraag om gekookte eieren! Das een goed teken! Maar desondanks, veel sterkte gewenst met deze situatie!

  1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.