Home > Recepten > Tourte chorizo

Tourte chorizo

16 oktober 2009

Tussen de bedrijven door (hoofdzakelijk het afleggen van ziekenbezoekjes) wordt hier óók nog gegeten, zij het noodgedwongen nogal eenvoudig.

Mijn zusje kwam op de proppen met dit recept voor een makkelijke hartige taart die ze ‘tourte chorizo’ heeft gedoopt.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • stukje chorizo
  • chilipeper
  • beetje suiker
  • 1 eigeel
  • zout en peper naar smaak
  • scheutje olijfolie
  • 6 à 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)

Was de courgette goed af en schil hem (in de lengte) voor de helft, met een kaasschaaf of dunschiller: laat dus om de anderhalve centimeter een reepje van de huid zitten.

Snijd dan alle groeten in grove stukken en de chorizo in dobbelsteentjes. Roerbak de groenten en de worst in een scheutje olijfolie en voeg tijdens het omscheppen een snufje suiker, flink wat chilipeper en zout en peper naar smaak toe.

Temper dan de warmtebron en laat alles gedurende ca een half uurtje zachtjes pruttelen. Giet daarna het vrijkomende groentenat af en bewaar dat eventueel als basis voor een soep of een saus.

Bedek een licht ingevette, lage bakvorm met het bladerdeeg en schep daarin het roerbakmengsel. Bedek de taart met het resterende bladerdeeg en druk het deeg aan de randen van de vorm goed dicht. Bestrijk de bovenzijde van de taart met het eigeel en prik er enkele gaatjes in.

Plaats de vorm in een voorverwarmde oven op ca 200°C. Na pakweg 25 minuten is de tourta gereed, en voor je “taart” hebt kunnen zeggen: half-op (zoals onderstaande foto toont).

Categorieën:Recepten Tags: , ,