Home > Restaurants, Verhalen > Zelfcensuur

Zelfcensuur

30 oktober 2009

Naar mijn eigen onbescheiden mening ben ik doorgaans best een ‘aardige vent’. De kwestie is, dat niet iedereen mij ook aardig vìndt.

Het omgekeerde – mutatis mutandis – is trouwens eveneens geregeld het geval…

Op 2 maart jongstleden heb ik me hier in nogal krasse termen uitgelaten over Karel Wijnen: ‘Chef de Cuisine’ en ‘Patron’ van restaurant Molenwijk in Boxtel. Ik vond hèm niet aardig, en dat gevoelen was kennelijk geheel wederzijds. Eén en ander heb ik – toegegeven – zonder schroom en vrij ongezouten beschreven.

Vandaag kreeg ik een e-mailtje van de oom en tante, ter ere van wie het etentje in dat etablissement was georganiseerd. Ze bleken ‘not amused’ met mijn kritiek en verzochten mij dan ook het betreffende artikel van mijn blog te verwijderen.

Om de goede familiebanden niet te schaden heb ik met frisse tegenzin aan dat verzoek gehoor gegeven, in de hoop echter dat ik van deze werkwijze geen gewoonte moet gaan maken…

Categorieën:Restaurants, Verhalen Tags:
 1. Christel
  30 oktober 2009 om 19.47

  Heeft niet iedereen recht op zijn of haar mening… blijkbaar niet, jammer!

 2. Robert Jan
  30 oktober 2009 om 20.36

  @Christel: ik snap je standpunt; ik heb zèlf ook enkele uren geworsteld met dat dilemma, maar er uiteindelijk de voorkeur aan gegeven om de familiebanden in stand te houden en mijn mening (in dit specifieke geval) in te slikken. Omwille van de lieve vrede, zal ik maar zeggen.

  Het betreft nadrukkelijk een vorm van zelfcensuur die niet door oom en tante is opgelegd of afgedwongen. Sterker nog: het was “een vriendelijk verzoek” waarmee ik hen “een groot plezier zou doen”.

  Wat Wijnen doet, moet hij weten. Als ‘ie met dit gebaar geen genoegen neemt, dan zien we elkaar eerdaags wel bij de rechter. Persoonlijk denk ik dat het zo’n vaart niet loopt…

 3. Christel
  30 oktober 2009 om 20.52

  Ik begrijp wel dat je het hebt gedaan. Ik wilde alleen zeggen dat het niet zo zou moeten hoeven zijn.
  Je zou dit bij Johannes van Dam nooit moeten melden, hahahaha!!

 4. Robert Jan
  30 oktober 2009 om 21.00

  …maar die heeft – dieptreurig als het is – dan ook nauwelijks familie meer.

  Overigens houdt Van Dam zich meer bezig met vormen van culinair bedrog, dan met zaken die de grenzen der betamelijkheid overschrijden.

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.