Home > Recepten > Tanja’s spruitjes

Tanja’s spruitjes

18 november 2009

Hoewel ik gisteravond aankondigde vandaag met een recept voor gado-gado te komen, volsta ik nu slechts met een fotootje van het spruitjesgerecht dat ik eerder deze week maakte naar een recept van Tanja.


Tanja’s spruitjes (met beenham en gekruide krieltjes)

Van de gisteren gemaakte bami was nog zo veel over dat een gado-gado alleen nog maar voor méér kliekjes-schaaltjes in de koelkast zou zorgen. Misschien morgen…

Categorieën:Recepten Tags: , ,
 1. Yvon
  18 november 2009 om 16.56

  Las het recept net bij Tanja en wel benieuwd nu, ziet er goed uit op de foto!

 2. Robert Jan
  18 november 2009 om 17.05

  Ja: eindelijk eens een foto die min-of-meer is gelukt. Ik slaag er maar mondjesmaat in om met dat instant-doosje van Samsung likkebaardend lekkere plaatjes te schieten. (Had daar per e-mail vandaag ook al een discussie over met Sanne).

  Bij sommige kookblogs vraag ik me werkelijk af hoe de collegae hun prentjes toch zo helder, kleurrijk en gestoken scherp krijgen, zonder blauwzweem en akelige reflecties…

  Voor praktische tips houd ik me aanbevolen!

  Over Tanja’s spruitjes: zelfs mijn Boze Oude Vader heeft ze zonder morren opgegeten (en dàt wil – zoals je weet – wat zeggen, hahaha!).

 3. Yvon
  18 november 2009 om 17.47

  Dat lijkt me voor de verandering een goed gevoel: BOV die zijn bord (met smaak dan neem ik aan) leeg eet.
  Oh foto’s pff ik weet echt niet hoe ik het voor elkaar heb gekregen dat er water in mijn camera (Exilem) zat, meneer heeft een spiegelreflex, wereld van verschil hoeveel mooier de foto’s daarmee worden. Alleen… is dat zo’n lomp groot ding.
  Enne RJ, no offense maar op saaie blanco borden -ipv boerenbont- is het resultaat al heel anders 😉

 4. Robert Jan
  18 november 2009 om 18.02

  Goed gevoel… voor één dag, ja. Er kleeft echter ook een ‘risico’ aan: voor je het weet heeft BOV me op pad gestuurd om naar de hand van Tanja te dingen, hahaha!

  En ja: als ik rijk was (en niet zo knap) kocht ik ook meteen zo’n hieperdepiep-camera. Dat zit er voorlopig even niet in.

  Wat betreft het gebruikte servies: daarvoor ben ik aangewezen op hetgeen er in het ouderlijk huis voorhanden is. Boerenbont dus…

 5. Christel
  18 november 2009 om 18.19

  Boerenbont of niet, de spruiten smaken er niet anders om. Het lijkt me heerlijk.

 6. Robert Jan
  18 november 2009 om 18.31

  …als je de goeie variant koopt: tegenwoordig kun je bij de groenteman (m/v) kiezen tussen de kleine zoete kinderspruitjes die ‘Wageningen’ heeft bedacht, en de ècht bittere, zoals het hoort.

  Ik gebruikte in het recept van Tanja overigens een nogal (te) zoetig appeltje. Die wordt de volgende keer vervangen door een zuurder – en dus frisser – exemplaar.

 7. Christel
  18 november 2009 om 21.15

  Kinderspruitjes doe ik niet aan maar ik heb spruitjes altijd al lekker gevonden dus dat scheelt. Qua appel een Goudreinet misschien?

 8. sanne
  20 november 2009 om 01.53

  Dit ziet eruit als een bijzonder smakelijke maaltijd!!! het water loopt me in de mond: ben dol op spruitjes, en die beenham zo prachtig van kleur!!
  Heb het spruitjes-recept van Tanja meteen even bezocht, ga ik binnenkort zeker proberen, zoals ik ook haar liet weten.

  ja,heel mooie foto!. Hoe krijg je het voor elkaar (LoL!) met zo’n simpele camera. (we zullen het er nog over hebben..).
  Des te knapper om dat voor elkaar te krijgen (die foto) op een boerenbont-bord.
  Want inderdaad, dat leidt af van het eten op het bord, en maakt het moeilijker.
  Maar bij dit shot vind ik het juist wel iets toevoegen….

  En bijzonder, dat ook “papa” genoot….(Want een BOV die niet moppert en niet wegkiepert maar alles opeet, is natuurlijk een man die subliem geniet, ook al zal hij dat niet in woorden uiten…)

  Dikke punten voor jou dus op alle gebied!

  Groet,

  sanne

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.