Home > Media > Pluijm op Pad

Pluijm op Pad

2 december 2009

…een culinair programma bij de Luxemburgse commerciëlen van RTL4, dat op de publieke zenders niet zou misstaan.

In de eerste van acht afleveringen bereisde ras-kok René Pluijm Noord-Ierland (Irish beef met oesters) en in deel twee werd de Portugese Algarve aangedaan (Cataplana).

Dit is – na alle zwaargesponsorde kul die RTL gewoonlijk uitzendt – nu eindelijk weer eens leuke kook-tv! Nog niet geïnfecteerd door dat randdebiele toontje waarmee de meeste RTL-programma’s op de buis worden gebracht, is Pluijm’s presentatie even verademend als ontwapenend.

Daar komt nog bij dat zijn liefde voor de kracht van eenvoud hem van het gezicht straalt. Zijn devies: „doe zo min mogelijk met een zo hoogwaardig mogelijk produkt.” Ik ben verkocht, nu ú nog…

Klik vooral ook even het onderstaande videofilmpje aan!

Hopelijk maakt René in het volgende televisieseizoen een dergelijke serie over de culinaire schatten van Nederland. Een paar programmatitels heb ik al bedacht: “Pluijm Voedt Op” of “Pluijm preekt Passie”.

Pluijm op Pad
Wekelijks vanaf 23 november, RTL4
Dinsdag: 22.30 u
Woensdag: 14.05 u

Zie voor René’s winkel: www.renepluijm.com

Categorieën:Media
 1. Christel
  2 december 2009 om 16.24

  Lijkt mij ook een leuk programma maar de uitzendtijden spreken me dan weer wat minder aan…

  “Pluijm voedt op”, had je daarbij een bepaalde leeftijdscategorie of levensstandaard in gedachten? 🙂

 2. Robert Jan
  2 december 2009 om 16.40

  @Christel: het programma is volgens mij ook te bekijken via de website, onder het knopje ‘Gemist’.

  ‘Pluijm voedt op’ kwam voort uit mijn ergernis over het totale gebrek aan kennis over voeding bij – grof geschat – meer dan 90% van de bevolking. (Ik durf nog wel stelliger te zijn: het totale gebrek aan kennis over wat-dan-ook. Punt.)

  Dus ja: ik heb een ruim bemeten doelgroep voor ogen, te weten alle kijkers van afstompende, geestdodende prutprogramma’s als ‘Boer zoekt hoer’, ‘Lieve Paul’, ‘Uschi & Duschi’ en verder alles wat er uit de koker van de familie De Mol komt rollen.

  Treffend ook vond ik een citaat van Pluijm in het clipje: “we leven in een wereld waarin we diepvriespizza’s in ons hoofd stoppen, terwijl we naar een culinair programma kijken”.

 3. Yvon
  2 december 2009 om 23.03

  Ha weer nieuw kijkvoer, had het al wel zien staan in de gids maar gemist. Ook even druk met de box van Hans Teeuwen, pff dat na alle Keith Floyd filmpjes, vierkante ogen hier 😉

 4. Christel
  3 december 2009 om 09.33

  ‘Boer zoekt hoer’, vooral ook therapeutenvoer!
  Op het werk kon ik er als enige niet over meepraten maar therapeuten observeren is ook een leuke bezigheid.

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.