Home > Recepten > Raasdonderpot

Raasdonderpot

7 december 2009

Eéns in de zoveel tijd is het hier raasdonderdag: zo’n dag waarop er – ter afwisseling van de bruine bonen – capucijners worden gegeten.

Net als bruine bonen wil ik die dingen met plezier voor een ander opwarmen, maar dank ik stichtelijk voor het twijfelachtige genoegen om ze zèlf op te eten. Bartje had wat mij betreft óók niet voor capucijners hoeven bidden!

Vandeweek verwarmde ik dus capucijners, met zuurkoolspek en èchte rookworst voor mijn ouders, maar vooràl voor mijn Boze Oude Vader: pathologisch discipel van het peulvruchten-evangelie. (Zèlf vond ik mijn vluchtweg in een overgeschoten portie ‘Indisch’.)

Een dag later moest ik er echter aan geloven: er waren nog zoveel bonen over – en weggooien is zonde! – dat ik besloot om het kliekje zelfzuchtig op te leuken met blokjes gekookte aardappelen (Nicola’s), rul gebakken rundergehakt, taugé, snippertjes Spaanse peper en een klein blikje ananaspartjes.

Onder het motto ‘heter = beter’ heb ik nog wat poedertjes toegevoegd (paprika, cayenne en chili) et voilá: van die melige bonen proefde ik bijkans niets meer.

Toegegeven, op de foto ziet het er – om het nog voorzichtig uit te drukken – niet ècht smakelijk uit maar desondanks was dit kostje prima te verorberen. Goeie pot: ga ik vaker maken!

Categorieën:Recepten Tags:
 1. Chris
  7 december 2009 om 19.59

  Gadverdamme, sorry hoor, maar het ziet er ontzettend onsmakelijk uit!

 2. Robert Jan
  7 december 2009 om 20.06

  @Chris: Ja leuk, wrijf het nog eens lekker diep in…! Volgens mij had ik dat zèlf ook al vastgesteld. 😉

 3. Christel
  7 december 2009 om 21.01

  Het lijkt inderdaad net alsof het een keer teruggekomen is maar ik ben blij dat het je heeft mogen smaken. 😉

 4. Robert Jan
  7 december 2009 om 21.14

  @Christel: ook gij?! 😉

 5. Yvon
  8 december 2009 om 01.56

  Jakkes, het hoeft er heus niet altijd mooi uit te zien maar dit… sorry RJ, maar dat ga je serieus vaker maken?!

 6. Tanja
  8 december 2009 om 07.56

  Het is dat je er zelf over begint en ik ben het geheel met je eens: het zí­et er niet uit! Maar ik wil je toch even complimenteren, en zeker na al deze vrolijke commentaren, met je in kerstsfeer, opgeleukte log.

 7. Dominique
  8 december 2009 om 11.26

  Jemigdepemig dit ziet er echt MEGAgoor uit, sommige dingen moet je misschien alleen beschijven. Echt, je hoeft niet alles op de foto te zetten, ik had het echt niet gemist als je dat niet gedaan had hihi.

 8. annelore
  8 december 2009 om 13.07

  Hmmm, misschien is het net als bij mensen ?
  Het gaat om de smaak, niet altijd hoe iets eruit ziet ?

  Annelore

 9. Robert Jan
  8 december 2009 om 15.24

  @Tanja: dankje voor ’t compliment… ik heb getracht om het bescheiden te houden. Dat hele feestdagengedoe kan me eerlijkgezegd gestolen worden.

  Ik kan me er dan ook slechts met moeite toe zetten om me te verdiepen in de planning voor een kerstmenu…

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.