Home > Geen categorie > Tijd voor…

Tijd voor…

17 december 2009


Time Out!


Uw B&B-blogger neemt een poosje ijsvrij.

Categorieën:Geen categorie
 1. Tanja
  17 december 2009 om 11.56

  Veel plezier, fijne dagen een voorspoedig 2010 gewenst. En zak ajb niet door dat dunne laagje ijs heen!

 2. Robert Jan
  17 december 2009 om 13.20

  @Tanja: dank voor je goede wensen. En nee, ik ga niet door het ijs zakken want dat is in Gelderse streken niet toegestaan… zie DEZE foto!

 3. Christel
  17 december 2009 om 14.22

  Vrij hoezo!? Ik zie dat er een ‘valse’ naad in de broek is gestreken, dat kan beter!

  Grapje natuurlijk… 😉

  Geniet van je ‘vrije’ dagen!

 4. Robert Jan
  17 december 2009 om 14.37

  @Christel: ik strijk niet; ik leg de schone was gewoon onder m’n bedmatras… 😉

  PS: was het je opgevallen dat ‘het mooiste meisje’ is vertrokken?

 5. Christel
  17 december 2009 om 17.09

  Vertrokken…. je hebt er een andere naam aan gegeven. 😀
  Het is minder storend.

 6. Chris
  17 december 2009 om 17.37

  Fijne dagen!

 7. Yvon
  18 december 2009 om 00.03

  Goh, ziet er flitsend uit 😉
  Dat ‘mooiste meisje van de klas’ stond out of the blue ook op mijn pagina. Maarre… meen je dat echt, die timeout? Sáái!

 8. Robert Jan
  18 december 2009 om 12.43

  @Yvon: kwestie van een klein javascriptje in de laatste TypeList…

  Waarom had jij die ongevraagde reclame ook op je pagina? Jij betaalt er toch voor om advertentieloos te mogen publiceren? En hoe heb je die uiting er weer vanaf kunnen poetsen?

  Vanavond maar eens vroeg naar bed, zeker? Ik zag dat je vannacht om kwart voor vier nog op dit blog aan ’t snuffelen was… (Big Blogger is watching you, hahaha)

 9. Yvon
  18 december 2009 om 13.25

  Ja klopt, betaal een luttel bedragje voor een advertentieloze blog dus mij een raadsel wat dat schoolgebeuren er deed. Niets zelf eraf hoeven poetsen, was ook weer spontaan verdwenen.

  Vroeg naar bed, je maakt een grapje. Ik heb niet zoveel slaap nodig en vind het ook tijdverspilling. Maar jij kunt exact zien wie wanneer op je pagina is?! Of was je zelf op dat tijdstip nog wakker?

 10. Robert Jan
  18 december 2009 om 13.46

  @Yvon: ik weiger principieel om te betalen voor mijn schrijfsels, hoe luttel het bedrag ook. Integendeel ben ik van mening dat ik daarvoor zou moeten worden betaald… 😉

  Het gebeurt maar zelden dat ik op dat soort onzalige tijdstippen nog in het land der levenden verkeer. Doorgaans lig ik dan al uren in coma, aangezien mijn ‘werkdag’ om kwart voor zes een aanvang neemt.

  En ja: ik kan tot op de seconde nauwkeurig zien wie er wanneer op het blog rondstruint, gesteld dat ik een naam aan het IP-adres kan koppelen. (De meeste bezoekers zijn – ook voor mij – echter nog steeds anoniem.)

  Voorbeeldje: jij kwam zojuist om 13.19,31 uur op de voorpagina, via de site van Tanja; 12 sec later klikte je naar de commentaren op deze pagina om hier je laatste reactie achter te laten. Daarmee was je om 13.25,27 uur gereed.

 11. Yvon
  18 december 2009 om 14.22

  Oh meen je niet, je kunt zelfs zien via welke pagina ik hier kom?! Tja ik ben niet zo handig en kan alleen afgaan op de statistieken. Tot zover gaat de interesse ook.
  Om kwart voor 6, holyshit, zou een nachtmerrie zijn voor me, op zijn zachtst gezegd niet zo’n ochtendmens.

 12. Robert Jan
  18 december 2009 om 15.29

  @Yvon: we raken behoorlijk off-topic. Ik stuur je wel even een mailtje.

 13. Dominique
  18 december 2009 om 17.41

  Gedver, daar word ik nou eng van, dat jij dat allemaal kan zien. En waarom wil je dat kunnen?
  Ik heb niks te verbergen, maar hier word ik niet blij van 😦
  Ik heb er al een hekel aan als iemand vraagt “wat ga je doen” als ik opsta. En nu blijkt dat jij elke stap van mij kan volgen?
  Nee, dit gaat mij even te ver.

 14. Robert Jan
  18 december 2009 om 17.57

  @Dominique: ik wìl dat helemaal niet kunnen, maar krijg die info ongevraagd opgelepeld door de aanbieder van mijn bezoekersteller.

  Die laat me ook weten via welke firma jij aan het web gekoppeld zit, welk Operating System je gebruikt (en welke browser) en wat jouw beeldschermresolutie is. Ruwweg kan ik bovendien nog zien in welke regio je woonachtig bent.
  Met al die gegevens doe ik overigens niets, en ze worden ook niet langer dan enkele dagen bewaard.

  Alleen werp ik af en toe een blik op de meest gezochte trefwoorden. Daardoor weet ik dat mijn blog goed in de markt ligt bij liefhebbers van traditionele Hollandse gerechten. (De meest opgevraagde pagina is al sinds jaar-en-dag ‘Gestoofde peren’.)

  Indien je dat allemaal niet wilt, kan ik je maar één ding adviseren: zeg stante pede je internetabonnement op en zet nooit meer een stap op het web… 😉

 15. sanne
  18 december 2009 om 22.57

  Leuke discussie, ook al gaat het al lang niet meer over schaatsen…

  En ja, eenmaal op het web, kun je door iedereen ongeveer overal gevolgd worden…

  @Dominique: veel kun je niet verbergen, maar een beetje heel simpel frutselen, ook zonder veel van pc’s te weten, natuurlijk wel: als je Firefox gebruikt, dan kun je heel makkelijk uitschakelen dat er “referrers” verstuurd worden (zodat niemand kan zien welke site je hiervoor bezocht hebt), of je kunt gewoon elke keer een nieuw internet-venster starten, en dan zien “ze” = de site die je bezoekt, alleen dat je vanaf jouw eigen adres komt….(dat eerste zorgt er soms voor dat je op sommige sites niet wordt toegelaten, het tweede werkt altijd….)

  Schaats ze, allemaal!!
  (ik sla dit jaar lekker over….elk jaar begin ik minder van kou te houden…..komt vast door de al-dan-niet vermeende klimaat-opwarming???)

  Groet,
  sanne

 16. Robert Jan
  18 december 2009 om 23.22

  @Sanne: nouja, als het – ipv over eten of drinken – dan tòch over het web moet gaan: je kunt natuurlijk ook altijd een anonieme proxy gebruiken om je identiteit te verbergen. Bijvoorbeeld: dprox.nl.

  Over die vermeende kou: tot nu toe was het volgens mijn waarneming een beetje frisjes. Tijd dus om een colbertjasje over het hemdje te gaan dragen.

  Maar ik lach me werkelijk suf om al die papkindjes van in de twintig/dertig die massaal warme dikke wollen winterwanten hebben aangetrokken. Daar kun je alvast geen oorlog mee winnen. Om in defensietermen te blijven: “Ongeschikt!”

 17. Yvon
  19 december 2009 om 02.55

  Het blijft maar off-topic, maar wat maakt het uit. Jij lacht je dus suf om papkindjes met winters wol? En bedankt hè. Ik ben er zo 1, haat die kou en al helemaal de opmerkingen ‘dat ik er dan maar wat meer vet op moet kweken’.
  Tnx trouwens voor je toelichting op de stats.

 18. Christel
  19 december 2009 om 11.49

  En gelijk heb je Yvon want vet heeft niets te maken me het hebben van warm of koud maar spiermassa wel.

 19. Carla
  20 december 2009 om 10.36

  Nog even over al die gegevens die je (gratis) kunt zien op je teller: je hoeft geen teller te plaatsen tenslotte en je hoeft ook niet alle mogelijkheden te benutten toch? Maar dat zal al te simpel zijn. Ik heb er sinds kort ook eentje, maar ik kijk alleen naar het aantal bezoekers en heel soms hoeveel pagina’s ze nu precies bekijken, de rest boeit me niet.

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.