Home > Media > Filmtip: Babettes gæstebud

Filmtip: Babettes gæstebud

19 december 2009

Uw B&B-blogger mompelde twee dagen geleden iets over ‘ijsvrij’. En toen ging het sneeuwen. Jammer. Dan maar weer achter het toetsenbord gekropen, en een stukje ingeklopt…

Tegen de tijd dat Bing Crosby niet meer van de radio is te rammen, zinnen de tv-zenders jaarlijks op middelen om in de aanloop naar de feestdagen alvast kijkers te lokken voor de stroom van tearjerkers en chick flicks die ze de komende dagen over ons gaan uitstorten.

Dit jaar gaat Ketnet/Canvas (het voormalige BRT2) daar wat mij betreft in slagen, want via dat kanaal wordt aanstaande woensdagavond de Oscarwinnende Deense rolprent ‘Babettes gæstebud’ uitgestraald. Een absolute must see voor iedereen met een passie voor bourgondisch koken en lekker eten!

Misschien levert het u op de valreep nog wat extra inspiratie op voor de bereiding van uw kerstdiner. Kijken dus!

wo 23 dec, 21.25 – 23.05 u, Ketnet/Canvas:
“Babettes gæstebud”
 

Filmbeschrijvingen en recensies vindt u hier, hier en hier.

Categorieën:Media
 1. Tanja
  19 december 2009 om 18.46

  Ik zat net de kerstfilmspecial van de VPRO-gids door te bladeren. Deze is genoteerd. Nooit gezien namelijk. En: is het B&B-reces reeds voorbij? 🙂

 2. Robert Jan
  19 december 2009 om 18.56

  @Tanja: Echt een aanrader! (Fijne omroepgids heb je trouwens.)

  Vooral een aardige film als je – zoals ik – gefascineerd bent door de tegenstelling tussen het ascetische protestantisme en het levenslustige katholicisme, op de scheidslijn waarvan wij (Nederlanders) leven.

  En inderdaad: de weergoden maakten abrupt een voortijdig einde aan mijn reces, door het langdurig en overvloedig te laten sneeuwen.

  Ik heb niets met wit poeder (in geen enkele verschijningsvorm) en verlang slechts naar diepzwarte, spiegelende ijsvlaktes. Daar lijkt het voorlopig evenwel niet van te gaan komen, dus het volgende stukje zit alweer onder de toetsen. (Maandag ga ik op pad voor de begeleidende foto’s.)

 3. Yvon
  19 december 2009 om 18.57

  Ook nog niet gezien, dus dik omcirkeld in de gids.

 4. Christel
  19 december 2009 om 19.08

  Dank voor de tip!

  Leuke interpretatie van het woord mompelen heb je. 😉

 5. Robert Jan
  19 december 2009 om 19.51

  @Christel: kleine lettertjes als onderschrift bij een fotootje… ik noem dat ‘mompelen’, ja. 😉

 6. Robert Jan
  23 december 2009 om 21.45

  Het is niet netjes om te vloeken (en al helemaal niet rond kerstmis) maar toen de vertoning van deze film kwam te vervallen wegens nota bene een in te halen voetbalwedstrijd, heb ik toch even een stevige krachtterm over de lippen laten rollen…!

 7. Christel
  25 december 2009 om 13.27

  Misschien hebben we dat dan wel synchroon gedaan. 😉

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.