Home > Recepten > Little Joe’s

Little Joe’s

9 januari 2010

Flauwekul natuurlijk: gewoon hamburgers. Geïnspireerd door de vette bekken van Christel en Yvon (excuus dames: liefelijke mondjes) wilde ik ook wel weer eens ‘lekker smerig’ eten. Hun recepten voor Sloppy Joe’s vindt u HIER en HIER.

Anja van Brutsellog gaat voor viezigheid altijd naar automatiek of snackbar, maar dat zijn gelegenheden waar je mij slechts bij hoge uitzondering zult treffen. Zelfs derrie maak ik liever eigenhandig.

De laatste keer dat ik nog iets van een vetboer betrok was – jaren geleden alweer – aan een mobiel frietkot in het Belgische stadje Aarschot. Ik bestelde een patatje curry en kreeg… een patatje kerrie! Getver: tot een week nadien heb ik m’n tanden nog viermaal daags moeten poetsen om die vieze smaak te neutraliseren.

De biologische hamburgers die ik gisteren gebruikte kwamen van Albert Heijn, evenals de vloerkadetten waar ik ze tussen wilde klemmen. Ook de overige bestanddelen had ik niet eigenhandig bereid: barbecuesaus, picalilly, mayonaise en reepjes augurk.

Werkwijze: bak twee hamburgers om-en-om in een koekepan bruin.

Snijd twee kadetten (of sesambollen) open. Besmeer één helft met picalilly en de andere helft met barbecuesaus.

Leg de hamburgers tussen de twee helften, doe er een kloddertje mayonaise overheen en garneer het geheel met een plakje augurk.

Toegegeven: vuig voer… maar nog altijd véél lekkerder dan die sponsjes van McDonald’s!

Categorieën:Recepten Tags: ,
 1. Christel
  9 januari 2010 om 21.45

  Nou RJ! Ik ben geschokt! Je “Little Joe” niet eens zelf gemaakt!?
  Kom ‘m de volgende keer dan maar in Leiden eten of nog beter, in de achterhoek… maar dat is nog even afwachten.

 2. Robert Jan
  9 januari 2010 om 23.22

  @Christel: doe dan maar Wilp-Achterhoek… dan kan ik op de fiets naar je toe peddelen. (Aardig gehuchtje, trouwens!)

  Vraagje: had jij het gehakt voor je Sloppy’s wèl zelf gedraaid?

 3. Yvon
  10 januari 2010 om 00.35

  Vette grijns hier bij de inleiding 🙂 De recepten van Rudolph uit Las Vegas en Hawaii zijn misschien niet allemaal zo gezond verantwoord, maar wel goed en lekker. De gefrituurde tonijnsashimi bijvoorbeeld. En die sloppy burgers gaan zeker op herhaling.

 4. Christel
  10 januari 2010 om 00.43

  Nee, zelf gemaakt van het gehakt van de slager van de Lage Rijndijk, wat dacht je, zo’n kant en klaar, hoewel biologisch, geval van de AH! :O

  Ik wil niet l*llig doen maar ’t ziet er rond jouw burger wel errug vet uit.

  Nu is het nog niet zo ver maar ik vrees dat je over het aantal kilometers alsnog gaat huilen.
  ’t Is iets meer dan de helft van Apeldoorn – Leiden.
  Maar voor die tijd moeten we eigenlijk wel een keer naar de Bontekoe, toch! 🙂

 5. Robert Jan
  10 januari 2010 om 01.07

  @Yvon: gezond en/of verantwoord interesseert me persoonlijk niet zo veel. Ik wil lekker: zelfs als het vies is!

  Overigens ben ik gek op sashimi, vooral als het rauwe tonijn betreft (wat dan wèl weer gezond is, alleen niet voor de tonijn) maar gefrituurd…?! Zonde!!!

  Ik heb Rudolph hoe-dan-ook aan me voorbij laten gaan wegens ‘rare titel’. Ik dacht namelijk dat we in Nederland Nederlands spraken…

 6. Robert Jan
  10 januari 2010 om 01.12

  @Christel: slagerij De Roode zeker? Zou je eens aan hem willen vragen of hij familie is van slager Dik de Roode uit de Kraaierstraat? Dàt was nog eens een vakman!

  Vet? Er zat slechts een minimale hoeveelheid boter in die pan! Het ligt vast aan de reflectie, of anders aan mijn zeer beperkte kwaliteiten als fotograaf…

  Had je al een nieuwe woonplaats in gedachten? Toch niet ‘s-Heerenberg zeker…?!

  En voor een tète-à-tète bij De Bontekoe moet ik eerst mijn kameraad Frans Bik consulteren, om na te gaan of hij als chaperon kan fungeren en mij – na (hard) gelach en ter ontnuchtering – onderdak voor de nacht wil verschaffen… 😀

 7. Yvon
  10 januari 2010 om 01.29

  Neej, echt niet zonde om op die manier verse tonijn te frituren. Voor het eerst gegeten bij zwager en echt, je weet niet wat je proeft met die saus erbij.

 8. Carla
  10 januari 2010 om 09.35

  Geen (ijsberg)sla erbij?

 9. Robert Jan
  10 januari 2010 om 10.54

  @Carla: ik vond het zonde om voor die twee schamele burgertjes een hele krop sla (of zo’n mal zakje) aan te schaffen. Als de neefjes op bezoek zijn, neem ik die moeite wèl.

 10. Simone
  11 januari 2010 om 09.40

  Een lekkere vette bek op zijn tijd valt toch zeker niet te versmaden! Ik moet zeggen dat wij eens in de zoveel maanden toch in een snackbar komen maar elke keer weer heb ik achteraf zo’n gevoel van ‘gadverdamme, wat een rommel’ Nee, dan kan je inderdaad beter je eigen “rommel” bakken!!

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.