Home > Websites > Ik en mijn grote mond

Ik en mijn grote mond

26 januari 2010

Wel vaker heb ik me kritisch uitgelaten over collega-bloggers die baarlijke nonsens verkondigen of gewoon slechte stukjes schrijven, maar nog niet eerder is me dat op een verbanning uit een deel van de foodblog-community komen te staan.

Gisteren was het dan zo ver: naar aanleiding van het stukje Kritiek ongewenst bleek mijn registratie bij de ranglijst-site van EtenBloggers pardoes en zonder verwittiging of nadere verklaring te zijn opgeheven.

In een rancuneuze poging om mij de mond te snoeren zijn sindsdien ook mijn IP-adres en HTTP-referrer geblokkeerd. (Google China is er niks bij…)

Eetschrijver Groothedde maakte me in een reactie attent op de vervlechting van het bekritiseerde blog en genoemde hitparade: beide domeinen kennen namelijk dezelfde eigenaar.

Het zou me overigens niet verbazen als die tenaamstellingen één dezer dagen plots worden gewijzigd…

De conclusie moet dus luiden: indien u als eetblogger géén aanleg hebt tot het schrijven van lezenswaardige stukjes over (al dan niet uit bakjes en zakjes) bijeen-geprutselde bordjes voer, begin dan zèlf een blog-top-zoveel en plaats daar uw eigen weblog onwrikbaar op nummer één.

Bent u te oprecht voor dat soort praktijken van bedenkelijke manipulaties en verlakkerij? Dan meldt u zich natuurlijk gewoon aan bij het democratisch georganiseerde, en door ‘s lezers stemgedrag beïnvloedbare Foodrank.eu!

Indien Bikken & Buizen in laatstgenoemde ladder als gevolg van ‘negatieve beoordelingen’ de komende dagen sterk gaat dalen (momenteel #17) dan kunt u daarvan de reden vermoeden, en zullen het getergde brutselaartje en haar companen zich nòg kleingeestiger hebben getoond dan nu al geschat…
Wees gerust: ik zal er geen minuut nachtrust om missen!

Categorieën:Websites
 1. Carla
  26 januari 2010 om 20.10

  Je mist er dan wel geen minuut nachtrust om, maar het boeit je blijkbaar genoeg om er een stukje over te schrijven. Persoonlijk zou ik dat na je vorige stukje niet gedaan hebben, een beetje een Wilderseffect op deze manier wat mij betreft. Ook dit levert weer aandacht op. Niet alleen voor jou (blijkbaar ook ernstig gewenst), maa ook voor dat brutselgedoe. Jammer.

 2. Robert Jan
  26 januari 2010 om 20.26

  @Carla: die overweging speelde aanvankelijk ook door mijn hoofd, maar gezien het feit dat niet iedere bezoeker van mijn website ook de commentaren leest (waaruit gisteravond pas ècht bleek hoe de vork in de steel zat) meende ik er toch nog een keer op te moeten terugkomen en de beestjes maar eens gewoon bij hun naam te noemen.

  En nee: ik zit niet om aandacht verlegen, al vond ik het wel amusant dat ik eerder deze avond bij FoodRank van plek 17 naar positie 13 steeg… hahaha! En voordat iemand daar iets van denkt: ik stem uit principe niet op mezelf.
  (In tegenstelling tot sommigen weet ik namelijk wèl wat fatsoen is.)

 3. Yvon
  27 januari 2010 om 11.32

  Schrijf ik net dol te zijn op lijstjes, maar dit soort lijsten kunnen mij echt gestolen worden. Waarom klinkt het alsof het je vele minuten nachtrust kost. Schoot wel even in de lach om de macaronilink, wat ik wel een beetje eng vind is het archiveringssysteem, ken mensen die mails van jaren terug kunnen ophoesten maar krijg ook kippenvel als ik jouw link zie inclusief de reactie die kennelijk is geweigerd.

 4. Christel
  27 januari 2010 om 13.37

  Ik begrijp ook het belang van die lijstjes niet waarin mensen blijkbaar bovenaan of ‘hoe hoger hoe beter’ willen staan.
  Schiet je dan niet eigenlijk je doel voorbij of gaat het bij sommige alleen daar om?

  Ik zou er mijn doel mee voorbij schieten. Ik blog voor mezelf en zie mijn blog als een spiegel. Iedereen die meeleest, reageert en er al dan niet wat aan heeft is een leuke bijkomstigheid.

 5. Robert Jan
  27 januari 2010 om 15.03

  @Chistel: een logboek bijhouden ‘voor jezelf’ gaat veel eenvoudiger in een tekstbewerker of een dagboek. Het feit dat je jouw schrijfels aan de openbaarheid toevertrouwt wil al zeggen dat je hoopt te worden gelezen (en zoals je weet ben ik een trouwe fan).

  Om lezers naar je blog te lokken doe je ook aan een vorm van ‘marketing’ door gebruik te maken van Hyves en Google Friend Connect.

  Zelf zet ik Facebook, LinkedIn, Hyves en Twitter in. Plus inderdaad: ranglijstjes. Nouja, sinds kort nog maar één: FoodRank. Het genereert bezoekers (hopelijk geïnteresseerde lezers) zodat ik tenminste niet voor de kat z’n viool zit te tikken…

  Ik hoef heus niet zo hoog mogelijk in de rangorde: het is immers geen wedstrijd. En de onbetwiste nummer 1 op FoodRank ergert me (in tegenstelling tot dat andere lijstje) allerminst: integendeel!

 6. Christel
  28 januari 2010 om 16.02

  Ooit gehoord van “NIVEA = Niet Invullen Voor Een Ander”.
  Wat jij allemaal voor mij invult.., je zit er in ieder geval helemaal naast met je conclusies.

 7. Robert Jan
  28 januari 2010 om 16.08

  Huh…?!

 8. Yvon
  28 januari 2010 om 19.11

  Haha, helemaal eens met Christel, al was ik nooit op NIVEA gekomen 🙂 Sommige mensen schrijven, voor zichzelf en zijn als laatste bezig met ‘bezoekers genereren’ zoals jij dat noemt. Natuurlijk zijn reacties leuk, maar om je voor lezers in te spannen gaat bij mij tot beperkte hoogte.

 9. Eetschrijver
  29 januari 2010 om 19.32

  Yes. We are all individuals. Although I’m not.

 10. Slager Blom
  10 februari 2010 om 03.39

  Kom toevallig op deze site terecht en lees je kritiek op andere kookschrijvers. Kritiek is altijd goed maar vind je eigen stijl niet om te pruimen. Zo zie je maar weer, smaken verschillen. EVenwel veel succes met je foodblogs toegewenst.

 11. Robert Jan
  10 februari 2010 om 17.43

  @Slager Blom: opmerkelijk (en merkwaardig tegelijk) dat je ‘mijn stijl’ al weet te kenschetsen na het lezen van zegge en schrijve één – of maximaal een handvol – stukjes.

  Ik heb natuurlijk even jouw surfgedrag op mijn blog nageslagen: in het holst van de nacht via de voorpagina rechtstreeks naar bovenstaand artikel om daar 4 minuten te blijven hangen en een commentaar in te kloppen.

  Kritiek is inderdaad prima, mits gefundeerd. Toch bedankt voor je goede wensen…

 1. No trackbacks yet.
Reacties zijn gesloten.